18
Ekim
2024
Cuma
MAMAK - ANKARA

28 Ekim'de 28 açılış

Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, 28 Ekim'de aralarında iş merkezlerinden spor merkezlerine, parklardan çok kapasiteli hayvan barınağına kadar 28 açılış yapacakları müjdesini verdi.

Basın mensupları, Mamak Belediyesi'nin geleneksel iftar yemeğinde bir araya geldi. Görsel ve yazılı medya mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği yemek sonrası Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Abidinpaşa Lale Restoran'da düzenlenen yemek sonrası Başkan Şahin, ilçede yürütülen çalışmaları basın mensuplarıyla paylaştı.

Başkan Şahin, Ramazan boyunca Mamak'ın 7 ayrı noktasında günde bin 500 vatandaşa iftar verdiklerini belirtti. Ramazan ayıyla beraber okulların
açılmasının süreç içerisinde yoğun çalışmaları beraberinde getirdiğini bildiren Şahin, "Ramazan bereketiyle geldi. Ramazan boyunca 17 bin ihtiyaç sahibi vatandaşımızın yanında olduk. Özellikle öğrencilerimize forma ve kırtasiye temin ettik. Mahallelerde tespit ettiğimiz vatandaşlarımızın Mamak Kültür Merkezi içerisinde kurduğumuz Hayır Çarşı'sında ihtiyaçlarını karşıladık" dedi.

Kurumsal çalışmalardan da bahseden Başkan Şahin, Mamak Belediyesi'nin toplam kalite çalışmaları çevresinde 2005 yılından bu yana sürdürdükleri kalite yolculuğunda kasım ayı içerisinde İstanbul'da düzenlenecek törenle 'Mükemmellikte Kararlılık' ödülünü alacaklarını bildirdi.

Şahin, Ankara'da bu ödülü alan başka bir belediyenin olmadığına dikkat çekti. Zoru başaran, imkansızı zorlayan bir anlayışla yola çıktıklarını belirten Başkan Şahin, bu yolda kararlı yürüyüşlerinin devam ettiğini vurguladı. Şahin, 28 Ekim'de de aralarında iş merkezlerinden spor merkezlerine, parklardan çok kapasiteli hayvan barınağına kadar 28 açılış yapacakları müjdesini verdi.

Büyükşehir Belediyesi ile ortak yürütülen 50 bin konutluk Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında da bilgi veren Başkan Şahin, Kasım ayı sonlarına doğru temellerin atılacağını söyledi. Dünyanın en büyük projesi olma özelliği taşıyan Yeni Mamak'ı ilçenin kaderini değiştirecek bir proje olarak niteleyen Şahin, "Proje kapsamında 500 gecekondu yıkıldı. Bin 500 vatandaşımız da bize gecekondularını teslim etti. 4 bin 200 vatandaşımızla anlaşma yaptık. Bayram sonrası yıkımlara başlayacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 15:51:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?