18
Ekim
2024
Cuma
MAMAK - ANKARA

50 genç Avrupa yolcusu

Mamak Belediyesi, “Girişimcilik ve Teknoloji Kullanımının Çalışılarak Öğrenilmesi” adlı Avrupa Birliği Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim projesi kapsamında 50 genci Avrupa Birliği ülkelerine eğitime gönderdi.

Mamak Belediye Başkanlığı’ndan havaalanına gitmek üzere hareket eden gençleri Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül uğurladı. AB projelerinin devamının geleceğini söyleyen Akgül, AB’ye 5 proje daha sunduklarını belirtti.

50 Genç AB Yolcusu

Mamak Belediyesi, Samanyolu Mezunları Dayanışma ve Eğitim Derneği’nin (SAMDED) proje sahibi olduğu, OSTİM Organize Sanayi Bölgesi’nin ve TÜTEV’in de proje ortağı olarak yer aldığı “Girişimcilik ve Teknoloji Kullanımının Çalışılarak Öğrenilmesi” adlı Avrupa Birliği Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim projesi kapsamında 50 genci Avrupa Birliği ülkelerine gönderdi. 50 genç kendi alanlarında Almanya, İngiltere, Belçika ve Avusturya’da eğitim görecek.

2. AB Projesi

Makamında gençler ve aileleriyle bir araya gelen Akgül, “ Mamak Belediyesi olarak 2.’sini hayata geçirdiğimiz AB projesinin uygulama başlangıcını gerçekleştiriyoruz. Kurumlar arası işbirliğiyle AB ile uyum sürecinde mesleki yeterlilik ve dili öğrenme süreci ile ilgili projeler yürütüyoruz. Gençlerimiz kendi meslekleriyle ilgili Avrupa’daki dev şirketlerde 6 hafta staj görecek. Gençlerimiz için mesleki hayatlarında bir dönüm noktası olacak. Bunun ülkemize yansımaları da olumlu olacak. Ülkemize de faydası olacağına inanıyorum” dedi.

5 Proje Daha

AB’nin hibe programlarıyla ilgili çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Akgül, AB’ye 5 proje daha sunduklarını söyledi.. Akgül, “Projeye 1300 başvuru oldu. 29’u erkek, 21’i bayan olmak üzere, 50 kişi gönderiyoruz. Sosyal sorumluluklarımızdan biri olan engellilere hizmet götürme anlayışımız içerisinde, proje kapsamında %10 oranında engelli katılımcı da bulunuyor. Proje sadece stajla sınırlı değil; yurt içi ve ülkeler arası kültürel geziler de düzenlenecek” diye konuştu.

Kendilerini Geliştirecekler

Akgül, projenin, mesleki açıdan deneyim yetersizlikleri bulunan gençlerin kendi alanlarında Avrupa’da yürütülen faaliyetleri incelemeleri için bir fırsat tanımayı ve girişimcilik kültürünün kazanılması konusunda eğitim almalarını amaçladığını kaydetti.

Proje

Proje kapsamında gençlerin ulaşımı, konaklaması, yemek masrafları, sigortası, staj ve eğitim ücretleri, yabancı dil kursu ücretleri karşılanacak. Proje, meslek lisesi, meslek yüksek okulu ya da üniversite mezunu olarak meslek sahibi olan veya herhangi bir kursu bitirerek meslek sahibi olduğunu belgeleyen işsiz kişileri kapsıyor.

5 Engelli

Proje kapsamında 50 kişi (5’i engelli, 5’i refakatçi) 6 hafta süreyle Almanya, Avusturya, Belçika ve İngiltere’ye gönderilecek. Almanya’ya 25 kişi (5’i engelli, 5’i refakatçi), Avusturya’ya 5 kişi, Belçika’ya 10 kişi ve İngiltere’ye 10 kişi staj yapmak üzere gidecek. Proje sonunda katılımcılara sertifika verilecek.

Başkan Akgül Uğurladı

Gençlere iyi yolculuklar dileyen Akgül, havaalanına gitmek üzere hareket eden gençleri otobüslerine kadar uğurladı.

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2010 Pazartesi 22:14:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?