18
Ekim
2024
Cuma
MAMAK - ANKARA

Akgül'e sendikadan ziyaret

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Hizmet İş Sendikası 4 No’lu Şube Başkanı Celal Yıldız’ı makamında kabul etti. Yıldız, Başkan Akgül’e alacakların zamanında ödenmesinden dolayı sendika ve işçiler adına teşekkürlerini iletti.

4 No’lu Şube’den Ziyaret

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Hizmet İş Sendikası 4 No’lu Şube Başkanı Celal Yıldız’ı makamında kabul etti. Görüşmede, işçi temsilcileri de hazır bulundu.

Akgül’e Teşekkür

Başkan Akgül’e çiçek veren Yıldız, işçi alacaklarının zamanında ödenmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “ Uzun zamandır işçiler bu dönemi bekliyordu. Bu konudaki hassasiyetinizi biliyoruz ve bu hassasiyetinizden dolayı size teşekkür ediyoruz” dedi. Bu durumdan işçilerin de memnun olduğunu belirten Yıldız, belediyede huzurlu bir çalışma ortamının sağlandığını kaydetti.

“Karşılıklı Anlayış”

Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleştirilen görüşmede Başkan Akgül, Yıldız’a ve heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, “Seçimden önce de söylediğimiz bir söz vardı. İşçinin alacağını alın teri kurumadan ödemekten yanayız. Bunu gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz. Bu tek taraflı olmuyor. Önemli olan karşılıklı anlayış. Aldığımız görevi en iyi şekilde yerine getirmek zorundayız. Bunlar sadece benim gayretlerimle değil, an alttan en üste ekip ruhuyla olmalı. Elbirliğiyle Mamak’ı hak ettiği yere getirmeliyiz” diye konuştu.

“Dengesizlik Kalktı”

Göreve geldikleri ilk aylarda Hizmet-İş Sendikası ile imzaladıkları ikinci dönem toplu iş sözleşmesiyle eşit işe farklı ücret uygulamasına son verdiklerini belirten Akgül, işçilerin koşullarının düzeltilmesinin iş barışını ve sosyal adaleti de beraberinde getirdiğini vurguladı. Başkan Akgül, “İşçilerimizin haklarını ve iş barışını korumak, bizim en büyük sorumluluğumuz” ifadelerini kullandı.
 

Abdullah Ortaç/Mamak/Kenthaber
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2010 Salı 22:19:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?