18
Ekim
2024
Cuma
MAMAK - ANKARA

Başkan adaylarından cemevine ziyaret

Birçok Vakıf ve Dernek başkanının da katıldığı Tuzluçayır Cem evindeki aşure ayı kutlamaları Aşıkların destanlar, dualar okuması ve ardından yapılan semah gösterisi ile izleyenler manevi bir duygusallığa büründü.

CHP Mamak Belediye Başkan Adayı Veli Gündüz Şahinin vakit sıkıntısı nedeniyle uzun süre kalamadığı kutlamada,kısa süreliğine uğrayıp selamlaşması herkesçe takdirle karşılandı. Yapılan gösterilere ve dualara yerinden eşlik eden Bülent Gürsoy daha sonra yaptığı konuşmada;

‘’Muharrem ayının bu önemli gününde aşure kutlamaları için burada toplanmış bulunmaktayız. Aşure ayının dinimizde 1380 yıllık derin bir kültürü var,1380 yıllık aşure kazanında tarifsiz acılarda var. Yakın tarihimizde Malatya’nın, Kahramanmaraş’ın, Çorum’un, Madımak’ın, Sivas’ın acıları var. Aynı zamanda bu kazanda dayanışma ve birliktelikte var, Atatürk cumhuriyetinin mayası olan bir kültürde var. İşte bu yüzden birlik ve beraberlik içerisinde aşuremizi paylaşmak bana da mutluluk veriyor ve bu kazanımızın sonsuza kadar kaynaması, birlik beraberliğimizin simgesi haline gelmiş olan aşure ayı geleneğimizin yayılarak nesillerce devam etmesini diliyorum.’’ sözleri ile duygularını ifade etti..

Kutlamayı sonuna kadar izleyen Gürsoy aşure dağıtımından sonra katılımcılarla tek tek el sıkışarak vedalaştı.

Abdullah Ortaç Mamak KENTHABER
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2009 Pazartesi 08:22:45
Güncelleme :12 Ocak 2009 Pazartesi 08:49:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?