18
Ekim
2024
Cuma
MAMAK - ANKARA

Başkan Akgül'e arabaşı ziyafeti

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Yozgatlılar ile arabaşı yemeğinde buluştu. Yöreye ait türkülerin söylendiği, halayların çekildiği yemekte Başkan Akgül, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Arabaşı Gecesi

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Yozgat Sarıkaya ilçesi Koçcağız Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin geleneksel arabaşı yemeğine katıldı. Yemekte, Başkan Vekili Erdal Ak ve Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Müfit Yıldırım da hazır bulundu.

Akgül’e Teşekkür

Mamak Şafaktepe Parkı içerisindeki Yozgat Evi’nde düzenlenen yemek, renkli görüntülere sahne oldu. Yozgat’ın geleneksel yemeği arabaşından tadan konuklar, yöreye ait türkülerin söylendiği, halayların çekildiği programda Koçcağızlılar, kendilerini yalnız bırakmayan Başkan Akgül’e teşekkür etti. Yozgatlılar ile sohbet eden Başkan Akgül, yörenin meşhur yemeği arabaşından yedi.

Mamak Bir Mozaik

Başkan Akgül selamlama konuşmasında, derneklerin kültürlerin yaşatılmasında önemli bir yerinin olduğunun altını çizerek, “Dernekler, geleneklerimizin, göreneklerimizin, milli kültürümüzün gelecek nesillere aktarılmasında ve aynı ilde yaşayan vatandaşların birbirini tanımaları, sıcak ilişkiler kurmaları boyutunda aktif rol oynuyor. Burada yılın bir günü bile olsa hasret gideriyorsunuz. Gecenin hazırlanmasında emeği geçen dernek yetkililerini yürekten kutluyorum” diye konuştu.

Mamak Bir Mozaik

Akgül, 600 bin nüfuslu Mamak’ın ülkenin 4 bir yanından gelen vatandaşlara ev sahipliği yaptığını belirterek, “İlçemiz, bu anlamda tam bir mozaik. Bu tür organizasyonlar birlik ve beraberliğin pekişmesi açısında da önemli. Dirliğiniz ve birliğiniz bozulmasın” dedi. Arabaşından daha önce de tattığını söyleyen Akgül, yemekte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2010 Pazartesi 22:21:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?