18
Ekim
2024
Cuma
MAMAK - ANKARA

Başkan Akgül'ün özel konukları

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Başkent Görme Engelliler Spor Kulübü’nün başarılı sporcularını makamında kabul etti. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla gerçekleştirilen ziyarette Başkan Akgül, gayret gösterilince başarılamayacak şeyin olamayacağını belirtti.

Görme Engelliler Günü

Başkent Görme Engelliler Spor Kulübü, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’ü ziyaret etti. Akgül’ün makamında gerçekleştirilen ziyarete sporcular güllerle geldi. Sporcularla tek tek sohbet eden Akgül, kulübün faaliyetleri hakkında da bilgi aldı. Yüzme, atletizm, futbol, satranç gibi 8 ayrı branşta faaliyet gösteren kulüpte 60 lisanslı sporcu bulunuyor.

“Engelsiz Bir Hayat”

Dünya Engelliler Günü’nü “engelsiz” bir hayat dileği ile kutlayan Akgül, bu özel günün, engelli bireylerin sorunlarını toplumun gündemine getirmesi nedeniyle çok önemli olduğunu kaydetti. Ülke genelinde yaklaşık yüzde 11 dolayında engelli bireyin olduğuna dikkat çeken Akgül, yılda bir defa da olsa bu tür gün ve etkinliklerin, engellilerin unutulmamasına vesile olduğunun altını çizdi.

“Sevgi ve Saygı”

Akgül, “Engelliler bu toplumun bir parçası. Her şeyin başı birbirimize sevgi ve saygıdan geçiyor. Bugün sağlıklı bireylerin yarın engelli olmayacağının hiçbir garantisi yok. Hepimiz günün birinde engelli olmaya adayız. İmkanlarımız ölçüsünde engelli vatandaşlarımıza desteğimiz sürecek” dedi.

“Başarılamayacak İş Yok”

Gayret gösterilince başarılamayacak işin olamayacağının altını çizen Akgül, sporcuların kazandığı başarıların da bunun en güzel örneği olduğunu belirtti. Akgül, “Her şeyden önce bu başarılar toplumla ne kadar bütünleştiğinizi ve kendinize olan güveninizi gösteriyor. Yerel yöneticiler olarak ‘Engel olamayacağı’, ‘engelleri ortadan kaldıracağız’. Allah gönüllere engel vermesin. Onun dışında hiçbir şey başarıya engel olamaz” diye konuştu.
 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2009 Perşembe 13:08:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?