18
Ekim
2024
Cuma
MAMAK - ANKARA

Belediye işçilerine muayene

Mamak Belediyesi işçileri portör muayenesi oldu. Belirlenen program çerçevesinde, gruplar halinde işçilerin Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde muayeneleri yapıldı.

İşçilere Muayene

Mamak Belediyesi işçileri portör muayenesinden geçirdi. Hizmetlerin aksamaması için belirlenen saatlerde gruplar halinde Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne başvuran işçilere çeşitli testler uygulandı. İşçi sağlığı ve iş güvenliğini korumak amacıyla gerçekleştirilen muayeneler Mamak Belediyesi Hizmet Binası ve Yeşil Bayır Alt Yapı Tesisleri’nde yapıldı.

4857 İş Kanunu

Mamak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, 4857 sayılı iş kanunu kapsamında işçilerin periyodik muayeneleri ve portör tahlillerinin yapıldığı belirtildi. Muayene sırasında, işçilerin akciğer filminin çekildiği boğaz ve gaita kültürüne bakıldığı kaydedilen açıklamada, kan testi yapılarak işçilerin özellikle bulaşıcı hastalık taşıyıp taşımadığının kontrol edildiği bildirildi.

Hastalıkların Önüne Geçiliyor

Açıklamada, “Portör muayenesiyle amaç, hem personeli sağlık kontrolünden geçirmek, hem de özellikle yemekhane, çay ocağı gibi yerlerde görev yapan işçilerin varsa hastalıklarını tespit ederek, bulaşıcı hastalıkların önüne geçmek” denildi.
 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2009 Pazar 12:16:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?