18
Ekim
2024
Cuma
MAMAK - ANKARA

Belediyeden muhtaçlara yardım eli

Mamak Belediyesi, ilçe genelinde yürüttüğü "Evde Bakım ve Sağlık Hizmeti" projesi kapsamında 3 yıl önce düşme sonucu felç olan ve gözlerini kaybeden Cemile Taşçı'ya yardım elini uzattı.

Mamak Belediyesi, sağlık alanında Türkiye'ye model olan "Evde Bakım ve Sağlık Hizmeti" projesini ilçe genelinde büyük bir hızla yürütüyor. Ev ev dolaşan sağlık ekipleri vatandaşların sorunlarını dinliyor. Mamak Belediyesi, Küçükkayaş semtinde 2 odalı bir gecekondu da hayat mücadelesi veren Cemile Taşçı'ya da umut oldu. Mamak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Özcan Yaman'ın başında bulunduğu sağlık ekibi, Taşçı'yı evinde ziyaret etti.

Yaman, kimsesiz, yardıma muhtaç, sosyal güvencesi olmayan aileler için
başlattıkları proje kapsamında 3 yıl önce düşme sonucu yatağa mahkum yaşayan Cemile Taşçı'ya her türlü yardımın yapılacağını bildirdi. Ekipler tarafından, aynı yıl içinde trafik kazasında eşini de kaybeden, 17 yaşındaki kızının desteğiyle hayata tutunmaya çalışan Taşçı'ya ihtiyaç duyduğu çamaşır makinesi ve havalı yatak hediye edildi. Annesine bakan ve aynı zamanda evin yükünü de sırtlamak zorunda kalan Taşçı ailesinin kızı da okula yazdırıldı. Genç kızın tüm okul masrafları, Mamak Belediyesi tarafından karşılandı.

Mamak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Özcan Yaman, 3 bin aile hedefi konularak başlatılan proje kapsamında birçok hastanın sağlık hizmetinden yararlandığını belirtti. Yaman, Başkan Gazi Şahin'in talimatları doğrultusunda vatandaşların yoğun isteği üzerine geçtiğimiz sene bin 500 ailenin faydalandığı projeyi bu yıl da devam ettirdiklerini söyledi. Ekiplerin ev ev dolaşarak, bilgi formu dağıttıklarını ve sağlık hizmetine ihtiyacı olan kişileri tespit ettiklerini dile getiren Yaman, hedefi bu kez 3 bin aile olarak belirlediklerini anlattı.

Taşçı ailesine de proje kapsamında gereken her türlü yardımın yapılacağını bildiren Yaman, "Doktorlarımız hastamızı sürekli bakım altında tutacak. Projemiz sadece bir defa tedaviyi kapsamıyor. Tüm hastalar düzenli olarak sağlık kontrolünden geçiriliyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 16:52:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?