18
Ekim
2024
Cuma
MAMAK - ANKARA

Bilgi Evleri'nden ödüllü yarışma

Mamak Belediyesi Bilgi Evleri arasında düzenlenen matematik yarışmasının birinci elemesi yapıldı. Ödüllü yarışmaya katılan 182 öğrenciden başarılı olan 45 öğrenci, 26 Mayıs’’ta yapılacak sınavda birinci olmak için yarışacak.

Ödüllü Matematik Yarışması

Mamak Belediyesi Bilgi Evleri ödüllü matematik yarışması düzenliyor. Yarışmanın birinci elemesi Bilgi Evleri’nde yapıldı. Yarışmaya, Mamak’taki 8 Bilgi Evi’nden 182 öğrenci katıldı.

45 Öğrenci Finalde

5,6,7 ve 8. sınıf öğrencilerini kapsayan yarışmada 45 öğrenci ön elemeyi geçmeye hak kazandı. Öğrenciler, 26 Mayıs’ta 75. Yıl Saime Kadın Amfi Tiyatro’da gerçekleştirilecek sınavda, birinci olmak için yarışacak. Yarışma sonunda dereceye girenlere ödül verilecek. Matematik yarışmasında birinci olan güzel bir bisikletin, ikinci ve üçüncü olanlar ise MP 4’ün sahibi olacak.

Matematik Dersini Sevdirmek

Bilgi Evleri’nde öğretim yılı içerisinde öğrenciler arasındaki sevgi ve dayanışmayı, bilgi paylaşımını artırma hedefiyle çeşitli etkinlikler düzenlediklerini bildiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Özellikle matematik öğrencilerin zorlandığı bir ders. Matematik dersini öğrencilerin erken yaşta sevmesini sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

9 Bin Öğrenci Yararlanıyor

Bilgi Evleri’nden yaklaşık 9 bin öğrencinin yararlandığını elirten Başkan Akgül, “Mamak’ta geleceğimizin teminatı öğrencilerimizin eğitim kalitesini yükseltmek çabası içerisindeyiz.Bilgi evlerinde öğrenciler etüt ve branş öğretmenleri eşliğinde bilgiye kolay ulaşıp, huzurlu bir ortamda derslerine çalışabiliyor. Öğrenciler geniş bir kütüphane ve bilgisayar salonundan yararlanabiliyor” diye konuştu.

Abdullah Ortaç/Mamak/Kenthaber
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2010 Cuma 12:58:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?