18
Ekim
2024
Cuma
MAMAK - ANKARA

Bilimin ışığı Mamak'ta parlayacak

Mamak’ta düzenlenecek 3. Bilim Şenliği’nde öğrencilere enerji kaynakları ve yenilenebilir enerji anlatılacak. Uygulamalı Bilim Merkezi’nde 12–15 Kasım’da düzenlenecek şenliğe, bölgedeki 14 okuldan yüzlerce öğrenci katılacak.

3.Bilim Şenliği

Mamak Kültür Merkezi, 12–15 Kasım tarihleri arasında enerji konulu 3. Bilim Şenliği’ne sahne olacak. Mamak Belediyesi ve Çevre Koruma Vakfı ortaklığında gerçekleştirilen projede öğrencilere, enerji kaynakları ve yenilenebilir enerji anlatılacak.

Uygulamalı Bilim Merkezi'nde gerçekleştirilecek bilim şenliğinde, elektromekanik sistemle çöpün çürütülerek, eş zamanlı olarak nasıl elektrik enerjisine dönüştürüldüğü sine izyonla gösterilecek. Geri kazanım ambarlarının önemine dikkat çekilecek şenliğe, Mamak bölgesinde belirlenen 14 okul katılacak.
“Yenilenebilir Enerji Hayatın Parçası”

Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, ülkemizin gelişmiş ülkeler arasında yerini alması, bilim, teknoloji ve enerji kaynaklarının en verimli halde kullanılabilmesi için bu çalışmaları yaşamın bir parçası haline getirme gayreti içerisinde olduklarını belirtti.

Öğrencilerin, çevrenin korunmasına yardımcı olan yenilenebilir enerjiye karşı ilgisini çekmek istediklerini kaydeden Başkan Şahin, “Bilimin hayatımız için ne kadar vazgeçilmez bir unsur olduğunu göstermek için Uygulamalı Bilim Merkezi’ni öğrencilerimizin hizmetine sunduk. Merkezde, bilimi farklı yönleriyle anlatıp, eğlenceli yönleriyle açıklayarak, sevdirmeyi amaçlıyoruz. Bilimsel çalışmaların başlangıcının merak olduğu gerçeğinden hareketle, merkezdeki deneylerle öğrencilerimizi bilimsel yöntemlerle tanıştırıyoruz. Onları keşfetmeye, incelemeye, öğrenmeye yönlendiriyoruz. Mamak’ta, öğrendiklerini sorgulayan, bilgiye ulaşma becerisi kazanan bir nesil olsun istiyoruz” dedi.

Eğlence, Bilimle Buluşuyor

Orta Doğu Teknik Üniversitesi işbirliğiyle hizmete açılan Uygulamalı Bilim Merkezi’nde öğrenciler, bilimsel deneyleri yakından inceleme imkânı buluyor. Eğlenceyle bilimin buluştuğu merkezde, bilimin mutlak gerçekliği tırmanan koni, palangalar, plazma topu, optik İllüzyonlar, el bataryası, aldatan görüntü” gibi deneylerle anlatılıyor.

Abdullah Ortaç Mamak KENTHABER
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 10:51:01
Güncelleme :5 Kasım 2008 Çarşamba 15:13:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?