18
Ekim
2024
Cuma
MAMAK - ANKARA

Çekişmeli yarışmada çifte birinci

Ankara’da, Mamak Belediyesi tarafından düzenlenen ’Dana Güzellik Yarışması’nda birinciliği iki dana paylaştı. ’Simoş’ ve ’Atakan’ adlı danalar, bu yılın dana güzeli oldular. Yarışma, Mamak halkına da eğlenceli dakikalar yaşattı.

Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, "Kurbanlık alanı, 80 bin evin kurban ihtiyacı giderilirken, 320 bin insana hitap ediyor" dedi.

Nato Caddesi’ndeki Kurbanlık alanında düzenlenen Dana Güzellik Yarışması, Kurban Bayramı öncesi Mamak halkına eğlenceli dakikalar yaşattı. Yarışmaya Mamak Belediye Başkanı Şahin’in yanısıra, Mamak Kaymakamı Nur Mehmet Hamurcu, AK Parti Ankara Milletvekili Ersönmez Yarbay, İl Milli Eğitim Müdürü Muratbey Balta ve Mamaklı vatandaşlar katıldı.

Yarışmada, elemeleri geçen 11 dana finale kalırken, veterinerlerden oluşan beş kişilik jüri üyesi, birinciyi belirlemekte oldukça zorlandı. Birinciliği Ali Korkmaz’ın ’Simoş’ ile Ali Sarısülük’ün ’Atakan’ isimli danaları paylaşırken, yarışmada birinci gelen danaların sahibine cumhuriyet altını, ikinciye yarım altın ve üçüncüye ise çeyrek altın verildi. Ayrıca birinci gelen danaların sahipleri, Mamak Kaymakamı Hamurcu’nun elinden teşekkür belgesi aldı.

Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, yaptığı açıklamada, kurbanları besleyenlerin çok efor sarfettiğini ve takdir edilecek bir özen gösterdiklerini belirterek,"Bu kurbanlar 80 bin evin kurban ihtiyacını giderirken, Mamak çevresinde 320 bin insana hitap ediyor. Mamak Belediyesi olarak dört ayrı yerde 30 bin kurban barınağı vereceğiz. Kurban kesim alanlarımızda hazırlanarak hizmete girmiştir" dedi.

Birinci olan danalardan Simoş’un sahibi Ali Korkmaz ise 1 ton ağırlığında ve 6 milyar lira değerinde olan danasını satamamaktan endişeli olduğunu ve yetkililerden kendilerine yardımcı olmalarını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2005 Cumartesi 19:40:45
Güncelleme :27 Mayıs 2005 Cuma 10:47:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?