18
Ekim
2024
Cuma
MAMAK - ANKARA

CHP adayından esnafa ziyaret


CHP Mamak Belediye Başkan Adayı Veli Gündüz Şahin, esnaf ziyaretlerini sürdürüyor.

Esnafın sorunlarını yerinde inceleyip dilek ve şikâyetlerini dinleyen Veli Gündüz Şahin, “esnafın sorunu hepimizin sorunudur. Esnaf ayakta kalmalıdır. Esnafın çökmesi, toplumun çökmesidir. Tüm esnaf ve sanatkârlar bitme noktasına gelmiştir. Ekonomi iyi deniliyor ama her ne hikmetse küçük esnaf batıyor, batmaya devam ediyor” dedi.

“Mamak esnafından alınan Mamak’a hizmet olarak dönecek” diyerek çalışacaklarını belirten Veli Gündüz Şahin açıklamasında şu konulara yer verdi: “Esnaf ayakta kalmalıdır. Esnafın çökmesi toplumun çökmesidir. Esnaf dostu yönetim sergileyeceğiz. Büyük alış veriş merkezlerinin küçük esnafı ezmesine izin vermeyeceğiz. Zabıtanın esnaf üzerindeki anlamsız baskılarına son verip anlaşmacı ve uzlaşmacı bir yaklaşımla çözümler üreteceğiz. Ani baskınlar yapmayıp, hatalı olan esnafımızı uyarıp eksiklerini tamamlamasını isteyip, sonra denetleyeceğiz.”
 

-- “ESNAF SİFTAH ZİYARETLERİ”--

Seçildikleri takdirde “esnafa dost” bir yönetim sergileyeceklerini söyleyen Veli Gündüz Şahin, “Esnaf ve sanatkârlarımıza işini geliştirmesi için destek olup, çeşitli teşvikler alabilmesi için çalışmalar başlatacağız. Belediyemiz bunda öncü olacak. Esnafımızın ara eleman ihtiyaçlarını karşılamak üzere eğitim ve kurslar düzenleyeceğiz. Belirli aralıkla Mamak Belediye çalışanlarından oluşturulacak olan gruplarla dönüşümlü olarak “Esnaf Siftah Ziyaretleri” yapacağız.” Şeklinde konuştu.


--“BELEDİYE HİZMET BÜROLARI”—

Bürokrasi ve hantal belediyeciliğe son vereceklerini anlatan Şahin, esnafla ilgili olarak şunları anlattı: “Esnafımızın belediye hizmetlerine ulaşımını kolaylaştıracağım. Mamak Belediyesi hizmet binası bünyesinde oluşturacağımız Hizmet Ekipleri Mamaklıyı kapıda karşılayacak, ilgili hizmet birimi neresi ise oraya yönlendirerek işlerini kolaylaştırıp zaman kaybını önleyecek. Belirli esnafın yoğun olduğu mahallelerde oluşturacağımız “Belediye Hizmet Büroları” ile hizmeti esnafın ve halkın ayağına getireceğiz. Mamak içi ulaşımı rahatlatmak için önemli noktaları içerisine alan ring otobüs seferleri düzenleyeceğiz. Bölge esnafı ile her yıl düzenli olarak esnaf ve sanatkarlar için “ Esnafım Konferansı” düzenleyeceğiz. Bu konferanslarla esnafın sorunlarını kamuoyuna taşıyacağız. Esnaf, esnafı ilgilendiren konu ve projelerde söz sahibi olmalarını sağlayacağız. “Esnaf Rehberi” oluşturarak Mamak esnafının tanıtımına destek olacağız. Tabela vergileri yeniden düzenlenerek, adaletsizliği gidereceğiz.”

--İŞGALİYE PARASI DÜŞECEK—


Mamak’ta Pazar yerlerinde tezgah kuran esnaftan alınan İşgaliye Parası’nın esnafa yük olmaktan çıkaracağını söyleyen CHP Mamak Belediye Başkan Adayı Veli Gündüz Şahin, “ Pazar yerlerindeki görüntü ve gürültü kirliliğine son vereceğiz. Pazarlarımız curcuna yeri olmaktan çıkartılıp kermes alanı gibi alış veriş yapılan yerler haline getireceğiz. Mamak’ta pazarlar yeniden düzenlenecek, üstü açık pazaryeri kalmayacak. Yeniden yapılacak düzenlemelerle pazaryerleri pazarın dışında diğer etkinliklerde kullanılmak şekilde yeniden planlanacak”dedi.
 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 14 Mart 2009 Cumartesi 11:40:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?