18
Ekim
2024
Cuma
MAMAK - ANKARA

Dayanışma merkezi gönüllüleri bekliyor

MAMAK DAYANIŞMA MERKEZİ GÖNÜLLÜLERİ BEKLİYOR

Kadınların niteliklerini artırmak, sosyal ve ekonomik hayatın içinde olmalarını sağlamak amacıyla hizmete sunulan Mamak Dayanışma Merkezi (MDM), Mamak Kültür Merkezi içerisinde kapılarını açtı. MDM, gönüllüler aracılığıyla Mamaklı kadınlara yardım elini uzatıyor.

Mamak Belediyesi tarafından ilçedeki kadınların toplumsal gelişimlerine katkıda bulunmak, niteliklerini artırmak, sosyal ve ekonomik hayatın içinde olmalarını sağlamak amacıyla kurulan Mamak Dayanışma Merkezi hizmete girdi. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül'ün eşi Zeliha Akgül'ün önderliğinde Mamak Kültür Merkezi içerisinde faaliyet gösteren MDM gönüllüler aracılığıyla eğitimden kültüre, mesleki eğitimden sağlık hizmetine kadar geniş bir yelpazede çalışıyor.

MDM'de kadınların genel eğitim ihtiyaçlarına cevap verebilecek, meslek becerilerini geliştirmeye yönelik çeşitli kurslar düzenleniyor. Mamaklı kadınlar, bilgisayar, İngilizce, diksiyon, tiyatro, tekstil, makine nakış, el nakışı, kumaş ve ahşap boyama, iğne oyası, mefruşat, giyim, tezhip, ebru, hat, enstrüman, halk oyunları ve resim kurslarından faydalanabiliyor.

MDM'de kadınlar mantılar açıyor, yufka ekmek, bazlama ve ev yemekleri yapıyor, nikah şekeri ve sabun üretimi gerçekleştiriyor. Ürünler, Mamak Kültür Merkezi Sergi Salonu'nda her hafta sonu kurulan El Emeği Çarşısı'nda değerlendiriliyor. Çeyizlik eşyalardan tekstile, hamur işlerinden ev yemeklerine kadar birbirinden güzel ürünler, çarşı aracılığıyla Mamak'ta buluşuyor. Çarşıdan elde edilen gelir, MDM'nin temel ihtiyaçlarının yanı sıra, öğrencilere burs olarak kullanılıyor. Ayrıca, çarşıda ekonomik sıkıntı

çeken kadınlar stant kurarak, aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Kadınlara yönelik projeler, kadın dayanışma, rehabilitasyon ve danışma merkezleri de oluşturan MDM, anne-baba eğitimine yönelik seminerler, engelli bireylere sahip ailelere yönelik danışmanlık hizmeti, çocuk sahibi olamayan ailelere tüp bebek semineri veriyor. Mamaklı kadınlar, çocuk gelişimi, ergen sorunları, kardeşler arası iletişim, kişisel gelişim ve kadın sağlığı hakkında bilgilendiriliyor. Evlilik okulunu da hayata geçiren MDM, mutlu bir evlilik için, çiftleri bilinçlendiriyor. Belirli gün ve

haftalarda programlar düzenleyen MDM, yöresel yemek yarışmalarıyla kadınlar arasındaki iletişimi kuvvetlendiriyor.

Zeliha Akgül, dernek aracılığıyla kadınların problemlerine el uzattıklarını belirterek, "Başlangıçta çok küçük bir fikir olarak ortaya çıkan MDM, desteklerle büyüdü. Derneğimiz gönüllülük ilkesiyle çalışıyor. Bizimle el ele vermek isteyen bütün kadınlara kapımız sonuna kadar açık" dedi.

Kadınların sosyoekonomik hayatın içerisinde olmalarını önemsediklerini bildiren Akgül, "Birlikten kuvvet doğar anlayışıyla Mamaklı kadınların ihtiyaçlarında yanında olmak, en önemlisi de kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayacak hizmet vermek en önemli amacımız" diye konuştu.

MAMAK DAYANIŞMA MERKEZİ GÖNÜLLÜLERİ BEKLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2010 Salı 11:11:01
Güncelleme :16 Şubat 2010 Salı 20:08:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?