18
Ekim
2024
Cuma
MAMAK - ANKARA

DSP Mamak'ta seçim startını verdi

29 Mart seçimlerinde Mamak’ta iddialı olan siyasi partilerden biri olan DSP Mamak  Belediye Başkan adayı Üstün Balamir; siyaset kurumunun güvenirliğini yitirmesi halinde Türkiye’nin geleceğinin de kalmayacağını ifade etti.

DSP’li aday Balamir, çocukların, torunların geleceğini siyasilerin belirlediğini, bu anlamda siyaset kurumunun temizlenmesinden yana olduğunu ifade eden, Balamir “Artık siyaseti sadece belli bir kesimin yapmış olduğu bir faaliyet programı olmaktan kurtarılması gerekir. Ben bunun için aday oldum.” dedi.

Siyaset kurumunun güvenilirliğini yitirdiği şu günlerde siyaset kurumunun saygınlığının yeniden tesis edilmesi gerektiğine inandığını kaydeden Balamir, “Sırf saltanatlarını, saraylarını koruyabilmek için, üç beş ay daha fazla alabilmek adına, bazı siyasetçilerimiz ve onların çıkar yandaşları, dün kara dedikleri şeylere, bugün beyaz demeye başladılar. Bari samimi olsalar.” dedi.

Türkiye’de, 12 Eylül 1980 süreciyle başlayan, bugün artarak devam eden bir “toplumsal ahlak erozyonu” yaşandığına dikkat çeken Balamir, özetle şunları söyledi, “Öyle acı ki, en yakınlarımız bile, bu erozyondan etkilenip, dürüstlüğümüzden dolayı yargılamaya başladılar. Dürüst, çalışkan, çalıp – çırpmayan, ülkesi için, halkı için artı değer üreten insanlarımız, idarecilerimiz, politikacılarımız iş bilmez ilan edildiler. Çalıp – çırpan, yalan söyleyen, emek ve inanç sömürüsü yapanlar da maalesef iş bilir oldular. O Zaman hemen şimdi Mamak’tan başlayalım. Ankara’nın doğusundan, güneşin doğduğu yerden başlayalım. Yalana, talana, harama son verelim. Belediyeyi yönetecek çalışma arkadaşlarımla beraber, Mamak’ta tarih yazmak istiyoruz. Bu tarihin içinde, sevgi olacak, hoşgörü olacak, barış olacak, toplumsal uzlaşı olacak, çalışmak olacak, en önemlisi de “Vatan Sevgisi” olacak. Bizde, bunları yapacak heyecan, birikim ve daha önemlisi, sol tarafımızda kocaman bir yürek var. Bizim iki gücümüz var, hak ve halk. Mamak’ta ne yapacaksak, Mamaklıyla beraber yapacağız. Ne bir fazla ne bir eksik. Mamak’ta Mamaklılarla beraber başaracağız”.

Balamir, Doğukent Projesi'nin Mamak için önemini de şöyle anlattı;

"Mamak'ın tarihi, neredeyse Ankara'nın tarihi kadar eski. Fakat ne yazık ki geri bırakılmış. Kent kültürünün oluşması, Mamak'ın her yönüyle gelişmesi için Doğukent çok önemli. Eski Türkçe öğretmeniyim, Mamak'ta görev yaptım. Okuldan eve dönerken öğrencilerimi görür, nereye gidiyorsun diye sorardım; 'Öğretmenim Ankara'ya gidiyoruz' derlerdi. Ankara'nın göbeğine dakikalar mesafesinde oturmalarına karşın, bu çocuklar kendilerini Ankaralı görmüyor. Ankara onlar için Dikimevi, Kızılay, Ulus... Bu çok acı. Mamak Belediye Başkanı 'Kentsel dönüşüm yapıyorum' diyor. Evet, Mamak'ın en rantlı bölgelerini dönüştürdü ama neye dönüştürdü? Çok net söylüyorum ki Doğukent Projesi'ne Gazi Şahin de sahip çıkmadı. Ama Anakent'in bir memuru gibi çalışıyor. Bundan kaynaklanıyor olabilir. Kendisiyle proje hakkıda birçok görüşmemiz oldu. Bu konuda iyi niyetli görünüyor ama Anakent'e takılıp kalıyor. Gökçek'le aralarını açmak istemiyorlar. Sayın Gazi Şahin 'Mamak marka olacak' diyor ama daha bir şey göremedik. Marka olmak, 3 - 5 rantlı bölgedeki boş arazilerin değerlendirilmesi mi? Tarihi konservatuvar binasına hazır yemek restoranları açıldı, düğün salonu yapıldı... Benim içim sızlıyor ama övünerek 'Ben yaptım' diyor."

Abdullah ORTAÇ- MAMAK, KENTHABER
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2009 Cuma 08:44:38
Güncelleme :23 Ocak 2009 Cuma 09:20:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?