18
Ekim
2024
Cuma
MAMAK - ANKARA

Fabrika gibi atölye

Mamak Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı atölye adeta bir fabrika gibi çalışıyor.

Mamak’taki parkların tüm ihtiyaçları atölyeden karşılanıyor. Bayındır Mahallesi’ndeki atölyeyi gezen Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

A’dan Z’ye Her Şey

Mamak genelindeki parkların A’dan Z’ye bütün ihtiyacı Mamak Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı atölyeden karşılanıyor. 16 personelin çalıştığı atölyede çocuk oyun alanları için oyuncaklar, bank, pergule, kamelya, çöp kutusu, tabela, piknik masası, basketbol potası vb. spor malzemeleri, kapı ve pencere üretimi gerçekleştiriliyor. Üretilen malzemeler ilçenin güzelleştirilmesi için kullanılıyor.

Hem Kaliteli Hem Ucuz

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ile Başkan Yardımcısı Hasan Gökmenoğlu Bayındır Mahallesi’ndeki atölyeyi gezdi. İşçilerle sohbet eden Başkan Akgül, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Atölyenin bir fabrika gibi çalıştığını belirten Akgül, atölyede park ve bahçelerin oyun alanlarıyla, diğer ihtiyaçların karşılandığını kaydetti.

“Tasarruf Ediyoruz”

Akgül, “Satın almak yerine kendi malzememizi kendimiz üretiyoruz. Parklarımızda kendi malzemelerimizi kullanıyoruz. Atölyemizde üretim seri bir şekilde gerçekleştiriliyor. Üretilen malzemeler hem çok kaliteli hem de maliyeti çok ucuz” dedi. Akgül, malzemelerin bakım ve tamirinin de yine kendi atölyelerinde yapıldığını belirtti.

“Sahip Çıkalım”

Başkan Akgül, Mamaklılar’dan da parklara sahip çıkmasını istedi. Akgül, “Vatandaşlarımızın dinlenmesi, çocukların oynayabilmesi ve yeşil alan miktarının çoğalması için parklar yapıyoruz. İlçemizde 187 parkımız var. Parklarımıza hep beraber sahip çıkalım” diye konuştu.
 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2009 Salı 10:49:57
Güncelleme :4 Ağustos 2009 Salı 11:12:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?