18
Ekim
2024
Cuma
MAMAK - ANKARA

Halk oyunlarına ilgi büyük

Mamak Belediyesi tarafından Mamak Kültür Merkezi konservatuar bölümü bünyesinde açılan halk oyunları kursuna Mamaklılar yoğun ilgi gösteriyor.

Trabzon’dan Kırklareli’ne, Artvin’den Urfa’ya kadar çeşitlilik gösteren halk oyunları kurslarında, 230 kişi eğitim görüyor. Ekiplerin çalışmalarını izleyen Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, halk oyunlarımızın bizi biz yapan en önemli kültürel unsurlardan biri olduğunu belirterek, “Milli kültürümüze sahip çıkmak zorundayız” dedi.

230 Kişi Eğitim Görüyor

Mamak Kültür Merkezi Konservatuar bölümü bünyesinde açılan halk oyunları kursuna 230 kişi eğitim görüyor. Yaşettin Konak ve Sevda Patır eğitimindeki küçük gruplar cumartesi günü 12.00-14.00 ve 14.00-16.00 arası, büyükler de pazar günü 11.00-14.00 arası MKM’de çalışmalarını sürdürüyor. Halk oyunlarımızı tanıtmak ve yaşatmak amacıyla faaliyet gösteren kurslara katılan öğrencilerin yaşları, 12 ila 25 arasında değişiyor.

Edirne’den Urfa’ya

Kurslar Kırklareli’nden Trabzon’a, Bitlis’den Ankara’nın efeleri seymenlere, Van’dan Artvin’e, Urfa’dan Gaziantep ve Erzurum’a kadar çeşitlilik gösteriyor. Minik, yıldız ve büyükler kategorilerinde eğitim gören ekipler, Mamak’ı gerek yurt içinde gerekse yurt dışında düzenlenen yarışma ve festivallerde başarıyla temsil ediyor. Ekipler, 15-16 Mayıs’ta Ankara’da düzenlenecek İlköğretim Okulları Arası Halk Oyunları Yarışması’na hazırlanıyor.

“Kültürümüze Sahip Çıkıyoruz”

Halk oyunları ekiplerinin çalışmalarını izleyen Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, halk oyunlarının kültürümüzün yaşayan en önemli değerlerinden biri olduğunu belirterek, “Biz bu değerlerimize sahip çıkmak, yaşatmak, geniş kitlelere tanıtmak ve gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılmasını sağlamak zorundayız” diye konuştu.

“Kültürel Zenginliklerimiz”

Başkan Akgül, “Ülkemizin hemen hemen her yöresinde değişik kıyafetler içerisinde, çeşitli oyunlar oynanıyor. Bu da kültürümüzün ne kadar zengin olduğunun bir göstergesi. Yerel yönetimler olarak kültürel faaliyetlere önem veriyoruz. MKM işlevsel bir şekilde Ankara’nın kültür ve sanat hayatına katkılar sunmaya, ilçe halkını sanatın güzellikleriyle buluşturmaya devam ediyor” dedi.
 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 2 Mart 2010 Salı 09:39:03
Güncelleme :2 Mart 2010 Salı 09:41:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?