18
Ekim
2024
Cuma
MAMAK - ANKARA

Halter takımının büyük başarısı

Mamak Belediyesi Spor Kulübü Halter Takımı başarıdan başarıya koşuyor. Antalya’da yapılan Türkiye’nin En Teknik ve En Yetenekli Sporcuları Seçmesi’ne 5 sporcuyla katılan Halter takımı, toplamda 2 altın 3 gümüş madalya kazandı.

5 Sporcu da Derece Aldı

Mamak Belediyesi Halter Takımı, 28 Ocak–1 Şubat tarihleri arasına Antalya’da yapılan Türkiye’nin En Teknik ve En Yetenekli Sporcuları Seçmesi’nde büyük bir başarıya imza attı. Halter Takımı, toplamda 2 altın 3 gümüş madalya kazandı. Seçmelerde, Umutcan Çopur ve Hasan Hüseyin Akyol birinci, Yasin Tufan, Gürkan Kılınç ve Şükrü Öztürk ikinci oldu. Turnuvada, bütün kategorilerde seçilen özel yeteneklere sahip 12 sporcu içerisinde, Mamak Belediyesi Halter Takımı’ndan 4 sporcu bulunuyor.

Yeni Yetenekler Kazandırıyoruz

Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, Mamak Spor Kulübü olarak hedeflerinin sağlığın temeli olan spora yönlendirmek ve aynı zamanda yetenekli sporcuları keşfedip, Türk sporuna kazandırmak olduğunu belirtti. Mamak’ın sporcu anlamında büyük bir potansiyeli içinde barındırdığını ifade eden Başkan Şahin, “Türk sporunun daha ileri gidebilmesi için gençlerimizi spora yönlendirmemiz gerek. Yerel yönetimler olarak bize bu noktada önemli işler düşüyor” dedi.

Sorumluluğumuzun Bilincindeyiz

Başkan Şahin, “Biz de sorumluluğumuzun bilinciyle, ilçemize spor kompleksleri kazandırırken, okullarımıza da spor salonları yapıyoruz. Öğrencilerimiz spor alanlarında, okuldan arta kalan zamanlarını en iyi şekilde değerlendirme imkanı buluyor. Bize büyük mutluluk yaşatan sporcularımızı gönülden kutluyorum. Mamak’ın adını duyuran sporcularımızı desteklemeye devam edeceğiz. Sporcularımızın daha büyük başarılara imza atacağına olan inancımız tam” diye konuştu.

Hedefimiz Milli Sporcular Yetiştirmek

Mamak Belediyesi Halter Takımı Antrenörü İsa Altınyurt hedeflerinin yüksek koyduklarını belirterek, “Amacımız olimpiyat düzeyinde sporcu yetiştirmek. Gururumuz olan genç sporcularımız ileride, bayrağı devralacaklar ”dedi. Altınyurt, kendilerine maddi-manevi destek veren ve halter takımını kurulduğu günden bu yana hiçbir zaman yalnız bırakmayan Başkan Şahin’e teşekkür etti.

Abdullah ORTAÇ- MAMAK, KENTHABER
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2009 Salı 12:35:14
Güncelleme :3 Şubat 2009 Salı 13:01:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?