18
Ekim
2024
Cuma
MAMAK - ANKARA

Hem güldürdü hem düşündürdü

Mamak Belediyesi tarafından organize edilen 3.Tiyatro Festivali kapsamında MKM Muhsin Ertuğrul Tiyatro Salonu´nda sahnelendi.

Tiyatroyu Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, vatandaşlar izledi. Tiyatro oyununa Mamaklılar yoğun ilgi gösterdi.

Levent Kırca’nın başrolünde oynadığı "Bir Başkadır Benim Memleketim " adlı oyunda, 15 kişilik kadrosuyla Levent Kırca Tiyatrosu yine Mamaklılar’ı güldürdü.

İki perde olarak sahnelenen oyunun ilk perdesinde, güneydoğu bölgesinde iş gezisine çıkan zengin bir ailenin yolda kalmaları sonucu onlara evini açan köylü bir ailenin arasında yaşanan diyaloglar mizahi bir dille anlatılılırken, ikinci perdede ise Türkiye´deki adalet sistemi ve mahkemelerin birçok gereksiz dosyalarla meşgul edilmesi komik bir dille sahneye yansıtıldı.

Hem güldürdü hem düşündürdü

Tiyatro oyunu, izleyenler tarafından büyük beğeni topladı. Zaman zaman gülme krizine sokan oyun, zaman zaman da düşündürdü. Oyun sonunda Levent Kırca ve ekibi izleyenleri selamlarken ayakta alkışlandılar.

Şahin tebrik etti

Ünlü tiyatro oyuncusu Levent Kırca, sanatsal faaliyetlere destek veren Başkan Şahin’in duyarlılığından dolayı tebrik etti.Mamaklılara da seslenen Kırca ‘’Böyle bir Başkan’a sahip oldukları için kutladı ve Mutlaka sahip çıkılması gereken sanatsever ve çok yönlü bir Başkan’a sahipsiniz, lütfen kıymetini bilin’’dedi

"Bir Başkadır Benim Memleketim" oyununda Levent Kırca Tiyatrosu oyuncuları olarak Levent Kırca, Didem Balçın, Murat Gören, Meral Küçükerol, Mehmet Güney, Ahmet Çevik, Yelda Demir, Cengiz Güleryüz, Bülent Demir, Selim Gül, Uygar Asan rol alıyor.
Mamaklı Tiyatroseverler ise oyunu dakikalarca ayakta alkışladı.

Tiyatroya ve sanatçılara hasret kalan Mamak halkı 4 gün boyunca tiyatro oyunlarına büyük ilgi gösterdi.Yılda bir yapılan Tiyatro festivalinin daha çok yapılması ve Belediyenin Tiyatro Festivalini yılda birkaç kez tekrarlamasını dilediler.

Abdullah Ortaç Mamak KENTHABER
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 09:19:02
Güncelleme :9 Ocak 2009 Cuma 09:36:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?