18
Ekim
2024
Cuma
MAMAK - ANKARA

Kadın Sağlığı Merkezi ilgi görüyor

Mamak Belediyesi tarafından, sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında hizmete açılan Kadın Sağlığı Merkezi’ne, Mamaklılar yoğun ilgi gösteriyor.

Salı günleri randevu sistemiyle ücretsiz olarak hizmet veren merkezden her hafta ortalama 20 kadın yararlanma imkanı buluyor.

Kadın Sağlığı

Mamak Belediyesi’nin, sosyal projelerinin sağlık ayağına eklediği Kadın Sağlığı Merkezi’ne Mamaklı kadınlar yoğun ilgi gösteriyor. Salı günleri randevu sistemiyle 13.00-15.00 arası hizmet veren Kadın Sağlığı Merkezi’nden her hafta 20 kadın yararlanıyor.

Ücretsiz

Mamak Kültür Merkezi içerisinde faaliyet gösteren merkez kadın sağlığı hastalıkları uzmanı olan 3 doktorla hizmet veriyor. Kısırlık(infertilite), polikistik over, endometriozis ve serviks kanseri taramalarının yapıldığı Kadın Sağlığı Merkezi’nde, hasta muayenelerinde hiçbir şekilde ücret talep edilmiyor. Hastalar randevu için 562 25 09 numaralı telefonu arayabiliyor.

Randevu Sistemi

Doçent Doktor Recai Pabuçcu’nun katkılarıyla açılan merkezde, riskli olan grubun tedavisi yapılırken, riskli olmayan grubun da aşı ve tedavileri gerçekleştiriliyor. Hastalar, merkezde dağıtılan el broşürleri aracılığıyla da birçok kadın hastalığı konusunda bilinçlendiriliyor.

Sosyal Belediyecilik

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, sağlığın her insanın üzerinde hassasiyetle durması gereken bir konu olduğunu belirterek, kadın sağlığını korumaya yönelik faaliyet gösteren merkezin bölgede önemli bir ihtiyacı karşıladığını söyledi.

Mamak Belediyesi olarak vatandaşların yaşam kalitesini yükseltecek sosyal projeleri önemsediklerini kaydeden Akgül, “Kurumlararası işbirliğiyle sağlık alanında ilçemizde çok sayıda proje yürütüyoruz. Seminerler aracılığıyla ilçe halkını bilinçlendirirken, evde sağlık hizmeti, ücretsiz göz taraması, mide kanseri taraması gibi projelerle vatandaşlarımızın yanında oluyoruz” dedi.

Abdullah Ortaç/Mamak/Kenthaber
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2010 Salı 21:14:41
Güncelleme :27 Nisan 2010 Salı 21:20:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?