18
Ekim
2024
Cuma
MAMAK - ANKARA

Kadınlar Günü'ne renkli kutlama

Mamak Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla renkli bir organizasyona imza attı.

Mamak Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, önce birbirinden şık abiye kıyafetler, ardından gelinlikler tanıtıldı.

İhtiyaç sahibi 28 engelli vatandaşa tekerlekli sandalyenin de dağıtımının yapıldığı organizasyonda Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, kadınlar gününün yılda bir kez değil, 365 gün kutlanması gerektiğini söyledi.

Renkli Organizasyon

Mamak Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Mamak Kültür Merkezi’nde düzenlediği etkinlikle kutladı. Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde halkın yoğun ilgisiyle düzenlenen etkinliğe Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, eşi Zeliha Akgül, Meclis Başkan vekili Erdal Ak, Başkan Yardımcısı Hasan Gökmenoğlu ve birim müdürleri katıldı.

Gelinlik Defilesi

Miniklerin bale gösterisiyle başlayan etkinlikte, birbirinden şık abiye kıyafetler davetlilerin beğenisine sunuldu. Öğrencilerin, baloların vazgeçilmes dansı Vals ve Ege’nin efelerinin oyunu Harmandalı’ndan güzel kesitler sunduğu organizasyon, gelinlik defilesiyle devam etti. Kıyafetleri taşıyan Cebeci Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesi öğrencileri profesyonel mankenlere taş çıkarttı.

Hergün Kadınlar Günü

Kadınlar Günü etkinliğinde 28 ihtiyaç sahibi engelli vatandaşa tekerlekli sandalye dağıtımı da yapıldı. Engelli vatandaşlara tekerlekli sandalyelerini teslim eden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Bu anlamlı günde iki güzel olayı birden yaşamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bütün kadınların Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun. Bizim hep söylediğimiz bir şey var. Kadınlar Günü sadece bir gün değil yılın hergünü kutlanmalı” dedi.

Tekerlekli Sandalye Dağıtımı

Tekerlekli sandalyeleri bağışlayan hayırseverlere de teşekkür eden Akgül, “Hepimiz engelli olmaya adayız. Bunun bir garantisi yok. Engelliler bu toplumun ayrılmaz bir parçası. Bu sandalyelerin, onların hayatını daha da kolaylaştıracağını düşünüyorum. Belediye olarak biz de gücümüz yettiğince engelli vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Teşekkür Plaketi

“Paylaşıldıkça her şey çok daha güzel” diyen Akgül, Gazeteci Yazar Can Dündar ve annesi Öznur Dündar’ın da aralarında bulunduğu 28 hayırsever vatandaşa teşekkür plaketi takdim etti. Can Dündar’ın katılamadığı törende Başkan Akgül plaketini annesi Öznur Dündar’a verdi.

Türkülerden Bir Demet

Kadınlar Günü etkinliği plaket töreni sonrası yerini Mamak Belediyesi Konservatuar Türk Halk Müziği Bölümü Usta Öğreticisi Bircan Pullukçuoğlu’nun söylediği birbirinden güzel türkülere bıraktı. MKM’de boş koltuk bırakmayan davetliler, Pullukçuoğlu’nun türküleriyle doyasıya eğlendi. Etkinliğin sonunda davetlilere kokteyl verildi.

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 8 Mart 2010 Pazartesi 10:43:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?