18
Ekim
2024
Cuma
MAMAK - ANKARA

Kadınlara meslek kazandırılacak

Ankara Giyim Sanayicileri Derneği, (AGSD) ile Ankara Olgunlaşma Enistütüsü Moda Tasarım Bölümü 18-30 yaş arası hiçbir mesleki eğitim almamış toplam 270 genç kız ve kadı na, istihdam garantili ücretsiz mesleki eğitim verecek.

Ankara Giyim Sanayicileri Derneği, (AGSD ile Ankara Olgunlaşma Enstitüsü Moda Tasarım Bölümü) 18–30 yaş arası hiçbir mesleki eğitim almamış toplam 270 genç kadına, istihdam garantili ücretsiz mesleki eğitim verecek.

Proje ile 18–30 yaş arası hiçbir mesleki eğitim almamış 135 genç kız ve kadına, , Mamak Halk Eğitim Merkezi, Sincan Halk eğitim Merkezi, Yenimahalle Halk Eğitim Merkezi ve AGSD'nin Sürekli Eğitim Merkezinde Makineci Yetiştirme Eğitimi verilecek. 135 genç kız ve kadına Stilistlik, Modelistlik, Model Makinecilik dallarında mesleki gelişim eğitimleri verilecek.

Kurslar 12 hafta yukarıda belirtilen okul eğitimleri ve 11 hafta AGSD bünyesindeki hazır giyim firmalarında staj eğitimini kapsıyor. Bu eğitimlerde yüzde 5 oranında yeterli uzuvlarını kullanabilen özürlü kadınlar da eğitilecek. Yine projede 18-24 yaş arası Kız Meslek Lisesi, Olgunlaşma Enstitüsü, Halk Eğitim Merkezi, Pratik Sanat Okulu ve Özel Kursların ilgili alanlarından mezun olmuş ancak çeşitli sebeplerle istihdam edilememiş,.

Ayrıca kursiyerlere kişisel gelişimlerini destekleyecek sosyal dersler ve seminerler, eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlere de sertifika verilecek. İş sahibi olmaları sağlanacak.

Abdullah Ortaç Mamak KENTHABER
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2009 Çarşamba 08:25:22
Güncelleme :14 Ocak 2009 Çarşamba 08:40:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?