18
Ekim
2024
Cuma
MAMAK - ANKARA

Karayalçın ve Şahin kol kola!

29 Mart Mahalli seçimlerinde Ankara Büyükşehir ve Mamak ilçesi Belediye Başkanlığı CHP için büyük anlam taşıyor.

Mahalli seçimlerde iddialı olarak hazırlanan CHP Adayları Murat Karayalçın ve Veli Gündüz hazırladıkları projeler ile sivil toplum kuruluşları ile etkili seçim çalışmaları yapmak için halkla iç içe ve kol kola çalışma yürüteceklerini ifade eden Karayalçın ve Gündüz ortak seçim çalışmaları yapmaya devam ediyorlar.

Mamak Tuzluçayır ‘’Beyaz Köşk’’ Düğün salonunda,Mamak Halkevleri, Disk-Genel-iş 2 nolu şube, Mamak Barınma Hakkı Bürosu tarafından düzenlenen toplantıya 2500 kadar Mamaklı katılırken, katılımcıların bir çoğu salona sığmadı. Coşkulu bir havada geçen toplantıda kendi sorunları konusunda yapılan konuşmalara halkın ilgisi ve tepkisi yoğundu.

Halkçı belediye sermayenin değil, halkın çıkarlarını esas belediyeciliktir

Toplantının ilk konuşmacısı olan Halkevleri GYK üyesi Kutay Meriç, “Beş yılda bir önümüze sandık koyuluyor. Beğenmediğimiz siyasetçilerle Gericilerle egemenlerle sandıkta da hesaplaşıyoruz. Ancak bu salondaki önemli bir topluluk var ki sandığı beklemeden hakları ve ülkesinin geleceği için mücadeleyi hiç bırakmadı. Mamak"ta 10 yıldır AKP"li belediyeye karşı işlerini emeklerini sendikalarını savunan belediye işçileri aramızda. 2007"de 12 gün suları kesildiği için binlerce Mamaklıya önderlik eden ablalarımız burada. Üç yıldır barınma hakları için mücadele eden Mamaklılar ve Dikmen Vadisi halkı aramızda.” diye toplantıya katılanlara seslenerek halkın hak mücadelesinin esas olduğuna vurgu yaptı.

“Bugün iktidarda bulunan AKP hükümeti ve uygulamaları 30 yıldır süren sosyal yıkım politikalarının sosyal devletin ve kamunun tasfiyesi sürecinin bir ürünüdür. Bütün kentsel hizmetlerde ticarileştirildi. Kar amaçlı satılan bir mal haline getirildi. AKP devletin polisini kaymakamını, memurlarını parti militanı gibi çalıştırıyor. Tek parti yönetimine dayalı Totaliter İslami faşist bir yönetim örgütlemeye çalışıyor. Ancak bu durumu solun tarihindeki kimi gelişmelerle kıyaslamak doğru değildir.”diye konuşarak geçtiğimiz günlerde Karayalçı"nın faşist rejimlerle sosyalist rejimleri özdeşleştiren benzetmesine gönderme yaptı.

"Halkçı belediye" tanımına da açıklık getiren Meriç, “Halkçı belediye sermayenin değil, halkın çıkarlarını esas belediyeciliktir. Halkın haklarını ve kamusal bir anlayışı esas alan belediyeciliktir” dedi. "Demokratik yerel yönetim" taleplerinin ne olduğunu açıklarken, şeffaf belediyecilik katılımcılık kavramlarının yetersiz olduğunu söyleyen Meriç, halkın söz ve karar hakkına vurgu yaptı. Bu hakkın hayata geçirilmesi için mahalle meclisi ve komitelerinin oluşturması gerektiğini söyledi. Demokratik bir yerel Fatsa"da Fikri Sönmez tarafından hayata geçirildiğini belirtti.

Mamak Barınma Hakkı Bürosu temsilcisi Candaş Türkyılmaz yaptığı konuşmada, Gökçek Mamak"ta yenilmiştir. Biz Melih Gökçek"i Mamak"ta sandığa gömdük zaten. Belediye başkan adaylarımız burada sözler verdiler. Ancak bu sözler yerine getirmemeniz halinde siz de halkın mücadelesinin hedefi olursunuz” dedi. 1 Mart"ta Derbent Salı pazarında bir toplantı düzenleyeceğiz. Bütün belediye başkan adaylarını çağıracağız. Bizim taleplerimizi içeren tahütnameler imzalatacağız ve taleplerimizin takipçisi olacağız.”dedi.

Bir sosyal yıkım yaratmadan kentsel dönüşüm projesini gerçekleştireceğiz

Türkyılmaz"dan sonra söz alan Veli Gündüz Şahin, Barınma hakkı ve su hakkı için mücadeleye katılmış AKP ve MHP"ye oy vermiş iki vatandaşı sahneye çağırarak ellerine verdiği birer bardak musluk suyu ile Melih Gökçek"in halka karşı uygulamalarının ayrım yapmadığını söyledi. Mamak"taki kentsel dönüşüm projesine de değinen Şahin “Bir sosyal yıkım yaratmadan kentsel dönüşüm projesini gerçekleştireceğiz.” dedi.

Türkiye halkın barınma hakkın olduğunu Halkevlerinin kararlı eylemleri sayesinde öğrendi

 

Karayalçın konuşmasına “Barınma hakkı mücadelecilerini kararlı tutumlarından dolayı kutluyorum.Ben konut sorunun çözülmesi için çok çalışmalarda bulundum. Batıkent"i inşa eden Kent koop"un başkanıydım ama Türkiye, halkın barınma hakkının olduğunu Halkevlerinin kararlı eylemleri sayesinde öğrendi.” dedi. Karayalçın ”Saydam ve şeffaf bir belediyecilik uygulayacaklarını söyleyerek, belediye meclisinin toplantılarını naklen yayınlayacaklarını” belirtti. Sözlerine “Halkın belediyenin uygulayacağı bütün projelerde karar sahibi olması gerektiği tespiti ile devam etti. Karayalçın “Büyükşehir belediyesinin ticarethane olmadığının da altını çizdi.

Konuşmasında Mamak kentsel dönüşüm projesi üzerinde bahseden Karayalçın halk söz ve karar sahibi yapacaklarını, kooperatif yöntemlerini de bu alanda deneyeceklerini” söyledi.

Adaylara sorulan soruların zaman yetersizliği nedeniyle cevaplanamaması toplantıya katılanların eleştirilerine neden oldu. Karayalçın cevaplayamadığı sorularla ilgili olarak soru yönelten vatandaşların telefon ve adreslerini isteyerek bizzat cevaplayacağını söyledi.

Abdullah ORTAÇ- MAMAK, KENTHABER
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2009 Çarşamba 11:51:04
Güncelleme :28 Ocak 2009 Çarşamba 13:48:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?