18
Ekim
2024
Cuma
MAMAK - ANKARA

Karayalçın'den metro müjdesi

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, Mamak 60 Evler seçim bürosunun açılışında yaptığı konuşmada seçilmesi halinde, Dikimevi ile Siteler arasında 4 kilometrelik mesafeye metro şebekesi inşa edeceklerini söyledi.

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, Dikimevi ile Siteler arasında yapacakları metro hattıyla Çayyolu'ndan Siteler'e kadar metroyla gelinebileceğini kaydetti.

Karayalçın, Mamak ilçesi 60 Evler seçim bürosunun açılışı nedeniyle geldiği Mamakta seçmenlere hitaben yaptığı konuşmada, Büyükşehir belediye başkanı olarak seçilmesi halinde, Dikimevi ile Siteler arasında 4 kilometrelik bir mesafeye metro şebekesi ‘nin hayata geçirileceğini söyledi.

Murat Karayalçın, 120 milyon dolarlık bütçe gerektiren bu projelerinin Planlarının hazır olduğunu ve Mali portresinin dahi hazırlandığını ve 4 kilometrede Metro’nun hayata geçirileceğini ifade ederek, "Çayyolu'nda oturan bir Ankaralı metroya binerek Sitelere giderek alışverişini yapacak. Bu ekonomik güzergahtır, iktisadi güzergahtır vatandaşların hizmetine bu projeyi sunduklarında ,siteler esnafının da işleri canlanacak dolaysıyla da ekonomiye de katkıda bulunmuş olcağız " dedi.

Karayalçın, 29 Mart Mahalli Seçimlerinde artık seçmenlerin daha bilinçli davrandığını ,seçici ve Ankaralı bilinciyle sandığa gerektiğini ifade ederek, "Bu işin CHP'si yoktur, SHP'si yoktur, DYP'si yoktur, MHP'si yoktur, AKP'si yoktur. Bir parti mücadelesi için gelmiyoruz. Hangi partiye oy vermiş olurlarsa olsunlar bütün Ankaralıları bizimle birlikte olmaya davet ediyoruz,Biz Ankara için hizmete talip olduk" dedi.

Murat Karayalçın, Mamak'ta Boğaziçi Mahallesi Kaya Park Düğün Salonu'nda düzenlenen toplantıda ise, Melih Gökçek'in Daha önceki konuşmalarında kendisi ile ilgili PKK'lı olduğu yönündeki iddialarınaı da yanıtlayan karayalçın. Başbakan Yardımcılığı, milletvekilliği, Devlet Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Milli Güvenlik Kurulu üyeliği yaptığını belirterek, "Ne PKK'sı Sayın Gökçek? Sür git eşeğini başka yere, sür git başka yerde sen bunları anlat" dedi.

Karayalçın, görev gelmeleri halinde yapacakları çalışmaları da anlatarak sözlerine şöyle devam etti:

"Ankara'nın suyunu arıtacağız. Mamaklılar, Ankaralılar musluklarından kirli, kokulu, renkli su aktığını bizim yönetimimizde görmeyecekler. Ankaranın en temiz suyunu yani Elmadağ’ın berrak ve leziz suyunu içen Mamaklılar artık ne yazık ki sarı ve çamurlu su ile idare eder hale getirildi. Bizim yönetimimizde temiz su olacak. Bu arada su faturaları 30 gün üzerinden tahakkuk ettirilecek, onu da şimdiden söyleyeyim.’’dedi.

Abdullah ORTAÇ KENTHABER MAMAK
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2009 Cumartesi 08:47:11
Güncelleme :31 Ocak 2009 Cumartesi 09:04:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?