18
Ekim
2024
Cuma
MAMAK - ANKARA

Kentsel Dönüşüm Projesi değiştirilecek

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, Mamak’ta ‘Kentsel Dönüşüm’ adı altında yürütülen projenin kendisinin belediye başkanı olmasıyla birlikte değiştirileceğini kaydetti.

Karayalçın, Mamak’ın Boğaziçi Mahallesi Salı Pazarı alanında düzenlenen meydan toplantısına katıldı. Mamak’ta ‘Kentsel Dönüşüm Projesi’nin mağdurları tarafından kurulan Barınma Hakkı Bürosu’nca düzenlenen toplantıya çok sayıda vatandaş iştirak etti. Miting havasında geçen toplantıda partililerin yoğun tazahhüratı altında konuşan karayalçın burada yaptığı konuşmada, projenin Mamak’ta binlerce kişinin hak kaybına uğramasına neden olduğuna işaret etti.

Bu durumun yargı tarafından da tespit edildiğini söyleyen Karayalçın, şöyle konuştu:

“Mahkeme diyor ki, mahkeme demiş ki, bu Melih Gökçek’in hazırladığı Kentsel Dönüşüm Projesi’nin uygulamasında kamu yararı yoktur. Yargı kararı, mahkeme kararı, ‘kamu yararı yok’ diyor; kamu yararı yok demek halkın çıkarı yok demektir. Kamu yararı yoksa o proje halka karşı olan projedir.”

Karayalçın, kendisini dinleyenlere “Bu projeyi istiyor musunuz?” diye sorup “Hayır” yanıtı alınca “Oylama tamamlanmıştır, bu proje Mamaklıların oybirliğiyle reddedilmiştir” dedi.

YENİ PROJEYİ BİRLİKTE HAZIRLAYACAĞIZ

Şu anda uygulanmakta olan ‘Kentsel Dönüşüm Projesi’nin yerine yeni bir proje hazırlayacaklarını belirten Karayalçın, ancak bunun Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin keyfi kararları ile değil Mamaklılarla birlikte yürütüleceğini vurguladı.

Karayalçın, şöyle konuştu:

“Melih Gökçek yaparsa böyle olur işte, Melih Gökçek’in becerebileceği iş ancak bu kadardır sevgili hemşerilerim. Sevgili hemşerilerim proje değiştirilecek, yeni proje birlikte hazırlanacak. Bakacaksınız, göreceksiniz, ‘şurası şöyle değişsin, salonla mutfak arasındaki bağlantı şu kapıyla yapılsın’ diyeceksiniz, demelisiniz.”

HASANOĞLAN ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İLE 5 BİN KİŞİYE İŞ

Karayalçın Mamak, Altındağ ve Elmadağ’ı içine alan Doğukent Projesi kapsamında bölgeye bir üniversite, şehirlerarası otobüs terminali kuracaklarını; Hasanoğlan yakınlarında organize sanayi bölgesi yapılacağını söyledi.

Karayalçın, “Doğukent’te üniversite kurulacaktır, ondan kaygınız olmasın. Biraz ilerimizde Hasanoğlan çevresinde 700 hektarlık organize sanayi bölgesi kurulacaktır, 5 bin işçinin işe gireceği iş imkânı elde edeceği organize sanayi bölgesi size hizmet verecektir” dedi.

ÇİN’İN DEĞİL GÖLBAŞI’NIN ANDEZİT TAŞINI KULLANACAĞIZ

Karayalçın, Gölbaşı seçim bürosunun açılışına da katıldı.

Melih Gökçek yönetimini Ankara’nın, Gölbaşı’nın kaynaklarını kötü kullanmakla eleştiren Karayalçın, şöyle konuştu:

“Gölbaşı’nda andezit kaynağı varken, Gölbaşı’nda andezitin işlenmesi için bu kadar tesis yapılmışken gidip Çin’den andezit getirmeyeceğim, buranın andeziti olacak. Gölbaşı’nın andeziti kullanılacak.”

OY VERE VERE KAZANACAĞIZ

Karayalçın, konuşmasını, seçmenlerin ‘Birleşe birleşe kazanacağız sloganları’ üzerine şöyle bitirdi:

“Şimdi o sağlandı, artık oy vere vere kazanacağız sevgili hemşerilerim; sandıklara gerçekten sahip çıkarak kazanacağız. Bunun başka yolu yok kazanacağız. Bunun başka yolu yok yönetime geleceğiz.”dedi
 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 3 Mart 2009 Salı 11:19:32
Güncelleme :3 Mart 2009 Salı 11:23:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?