18
Ekim
2024
Cuma
MAMAK - ANKARA

Kışla önünde darbe protestosu

Darbe Karşıtı Platformu, 12 Eylül Askeri Darbesi'nin yıldönümünde o dönemdeki siyasi mahkumların kaldığı Mamak Askeri Cezaevi'nin bulunduğu General Eşref Akıncı Kışlası önünde bir eylem yaptı.

General Eşref Akıncı kışlasının girişinin karşısında toplanan Darbe Karşıtı Platformu yanlısı grup "Gün gelecek, devran dönecek, darbeciler halka hesap verecek" gibi slogan attı.

Grup adına açıklama yapan 78'liler Derneği Başkanı Ruşen Sümbüloğlu, 12 Eylül askeri darbesinin 28. yılında bir kez daha Mamak Askeri Cezaevi'nin önüne geldiklerini belirterek "12 Eylüllerin her yıldönümünde insanlık için bir utanç merkezi haline gelen bu kapının önüne geleceğiz ve faşizmin insana reva gördüğü insanlık dışı uygulamaları, işkenceleri, zulmü, baskıyı ve bunları yapan darbecilerin eli kanlı maşalarını bir bir toplumun bilgisine yeniden sunacağız" dedi.

Sümbüloğlu, toplumu kendisi ve tarihiyle yeniden yüzleştirdikçe demokrasi mücadelesi adına darbecilerin hesap vereceği bir uygun ortamı da gerçekleştirmiş olacaklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 17:10:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?