18
Ekim
2024
Cuma
MAMAK - ANKARA

Mamak Belediyesi 2008'i değerlendirdi

Avrupa Kalite Vakfı’nın Mükemmellikte Kararlılık Belgesi’ni alarak kurumsal yapısını sağlamlaştıran Mamak Belediyesi, 2008 yılını değerlendirdi.

Mamak Belediyesi, Başkan Gazi Şahin başkanlığında çalışmaları gözden geçirmek ve genel değerlendirme yapmak için yönetim gözden geçirme toplantısında bir araya geldi.

Yönetim Gözden Geçirme Toplantısı

Mamak Belediyesi, 2008 yılını yönetim gözden geçirme toplantısında değerlendirdi. Yönetim gözden geçirme toplantısına Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, meclis üyeleri, birim müdürleri, Mamak Belediyesi ISO ve Müşteri Yönetim Sistemi Temsilcileri’nin yanı sıra KALDER Genel Sekreteri Aybars Gediz ve Danışman Berker Telek de katıldı.

Toplantıda, kalite çalışmalar gözden geçirilerek, genel değerlendirme yapıldı. Belediyenin tüm hizmet birimleri stratejik plan hedeflerini sine vizyon eşliğinde sundu. Eksikliklerin tespiti yapılarak, çözüm önerileriyle birlikte gerekli kararlar alındı.
“Hedefler Koyuldu”

Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, “Toplam Kalite Yönetimi çalışmalarımız çerçevesinde her 6 ayda bir koyduğumuz hedeflerdeki başarı yüzdesini değerlendiriyoruz. Toplantılarda, gelecek yılın hedeflerini koyuyoruz. ISO 9001–2000 Belgesi’ni alarak hizmet kalitesini tescillemiş ve Avrupa Kalite Vakfı’nın (EFQM) Mükemmellikte Kararlılık Belgesi’ne sahip bir belediye olarak, Mamak’ın tercih edilen, modern, yaşanabilir bir yer haline gelmesi için çalışıyoruz. Ayrıca yönetimde kaliteyi, şeffaflığı esas alıp, kentsel dönüşümü en iyi biçimde tamamlayan bir Mamak hedefliyoruz” dedi.

Müşteri Odaklı Hizmet

Başkan Şahin, “Kurumumuzun hedefleri müşterilerimize odaklı. Kalite bir yaşam biçimi ve sınırı yok. Üstün ve kaliteli hizmet anlayışımızla, personelimize bilgisel anlamda yatırım yaparak, sürekli kendimizi yeniliyor, geliştiriyoruz. Çağdaş belediyeciliğin hizmet anlayışı içinde, kurum içi eğitime yoğunluk verdik. Kalite faaliyetlerini gerçekleştirecek bilgi ve beceriyi edinebilmeleri için personelimizi, seminerler ve eğitim programlarıyla bilgilendiriyoruz. Kurumsallaşmaya yönelik gerçekleştirdiğimiz bütün çalışmalarımızın ana hedefinde vatandaşa kaliteli hizmet sunmak yatıyor” diye konuştu.

“Kaliteyi Yakaladık”

Mamak Belediyesi’nin ürettiği her hizmette kaliteli hizmet anlayışını yakaladığını ifade eden Başkan Şahin, kurumsal çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür etti. Şahin, yapılan çalışmaların ülkemize ve Mamak’a güzellikler getirmesini diledi.

“Belediyede Ciddi Değişimler Oldu”

Toplantıda söz alan CHP Meclis Grup Başkanı Muharrem Özcan’ın konuşması da TKY çalışmasının ne kadar doğru olduğunu gözler önüne serdi. Sözlerine ‘Kısa bir özeleştiri yapmak istiyorum’ diye başlayan Özcan, “İşin en başında TKY ve bu yönetim olmaz demiştim. Ama ne kadar yanıldığımı anladım. Öncelikle sizleri tebrik ediyorum. Bu gerçekten bir gelişim ve dönüşüm. Belediyede çok ciddi değişimler oldu. Yiğidi öldür hakkını yeme. Başkan Şahin’e teşekkür ediyorum ve bu çalışmaların devam etmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

Abdullah Ortaç Mamak KENTHABER
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2009 Pazartesi 09:35:39
Güncelleme :5 Ocak 2009 Pazartesi 10:44:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?