18
Ekim
2024
Cuma
MAMAK - ANKARA

Mamak Belediyesi'nden bir ilk!

Mamak Belediyesi Ankara’da belediyeler arasında bir ilki gerçekleştirerek bayanlar güreş takımı kurdu.

Kısa bir süre önce kurulan takımdan Seda Bozkurt adlı güreşçi Burdur’da düzenlenen şampiyonada Türkiye ikincisi oldu.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Türkiye Güreş Federasyonu Başkan Vekili Mehmet Genç ile bayan güreş takımını makamında kabul etti. Genç, Başkan Akgül’e güreş sporuna verdiği destekten dolayı plaket takdim etti.

Ankara’da İlk

Mamak Belediyesi, Ankara’da belediyeler arasında bir ilki gerçekleştirerek, bayan güreş takımı kurdu. 10 kişiden oluşan güreş takımı minik, genç ve yıldızlar olarak, 19 Mayıs Spor Kompleksi Yaşar Doğu Spor Salonu’nda çalışmalarını sürdürüyor.

Türkiye 2.’si Oldu

Yıldızlar kategorisinde olmasına rağmen doktor raporuyla Burdur’da yapılan Türkiye Büyük Bayanlar Kulüplerarası Güreş Şampiyonası’na katılan 17 yaşındaki Seda Bozkurt 72 kiloda 2. olarak Mamak’a büyük gurur yaşattı. Mili takıma davet edilen Bozkurt, İstanbul’da yapılacak Uluslararası Yaşar Doğu Turnuvası’nda Mamak Belediyesi’ni temsil edecek.

Akgül’e Plaket

Türkiye Güreş Federasyonu Başkan Vekili Mehmet Genç ve antrenörleri Nadir Uğrun Perçin eşliğindeki bayan güreşçiler Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’ü makamında ziyaret etti. Güreşe verdiği destekten dolayı teşekkür eden Genç, Başkan Akgül’e ve Başkan Yardımcısı Hasan Gökmenoğlu’na plaket takdim etti.

Desteğimiz Sürecek

Genç sporculara “Yolunuz açık olsun” diyen Akgül, kısa zamanda önemli başarılar elde edeceklerine olan inancını dile getirdi. Mamaklı sporcuların ilçeyi en güzel şekilde temsil ettiğini belirten Başkan Akgül, “Mamak sporcu anlamında çok büyük bir potansiyeli içerisinde barındırıyor. Değişik branşlarda yetenekli gençlerimizi keşfederek, Türk sporuna kazandırıyoruz. Gençlerimizi spora yönlendirerek, Mamak Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde topluyoruz. Kulübümüzde birbirinden yetenekli sporcularımız var” dedi.

Tesis Müjdesi

Spor için gerekli alt yapıyı oluşturacaklarını bildiren Akgül, tesisleşmenin önemine vurgu yaptı. Akgül, “Sporun daha ileri gitmesi imkanlarımız dahilinde destek veriyoruz.Yüzme havuzu ve çeşitli salonların bulunacağı kapalı ve açık spor kompleksini ilçemize kazandıracağız. Projenin alt yapı çalışmalarını tamamladık. Yerel yönetimler olarak spora özendirici faaliyetleri destekleyeceğiz. Sporun bireyin fiziksel ve sosyal gelişimine katkısı çok büyük. Amacımız sağlıklı bir toplumun yetişmesine katkı sunmak. Çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürüyoruz” diye konuştu. Akgül, sporcuları tebrik ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi.
 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2010 Cuma 13:32:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?