18
Ekim
2024
Cuma
MAMAK - ANKARA

Mamak Belediyesi'nin ödül sevinci!

Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin önderliğinde kentsel ve sosyal dönüşümde başarıyı yakalayan Mamak, kurumsal çalışmalarıyla da yerel yönetimlere model oldu.

Mamak Belediyesi, Avrupa Kalite Vakfı’nın (EFQM) Mükemmellik Model’inde Kararlılık Ödülü’nü almaya hak kazandı.

Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, kurumu adına ödülü, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle aldı.

Mamak Belediyesi, Kurumsal Çalışmalarda Farklı

Mamak Belediyesi, kurumsal çalışmalarıyla yerel yönetimler arasında farkını ortaya koyuyor. Kalite yolculuğuna 2005 yılında başlayan Mamak Belediyesi İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle, Avrupa Kalite Vakfı’nın (EFQM) Mükemmellik Model’inde Kararlılık Ödülü’nü 16. Ulusal Kalite Ödülü töreninde aldı. Törende Başkan Şahin’i, başkan yardımcıları, birim müdürleri, ISO ve Müşteri Yönetim Sistemi Temsilcileri de yalnız bırakmadı.

“Kararlı Yürüyüşümüz Sürüyor

Ödülü, Kalder Genel Sekreteri Dr. Aydın Kosova’nın elinden alan Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, koydukları hedeflere emin adımlarla, kararlı bir şekilde ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Başkan Şahin, “Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi’ni imzalayarak, mükemmelliğin temel kavramlarını kendi kurum ve kuruluşlarımızda benimseme ve yaşama geçirme konusunda kararlı olduğumuzu, sürekli iyileştirmeyi ve öz değerlendirmeyi gelişimin temel amacı olarak alacağımızı taahhüt ettik. Üstün ve kaliteli hizmet anlayışımızla Mamak Belediyesi olarak sürekli kendimizi yeniliyor ve geliştiriyoruz. Gelecek için yönetim anlayışını benimsedik. Çalışmalarımızla, Mamak’ın geleceğini planlarken, belediyemize de kurumsal kimlik kazandırıyoruz. 2023’de Mamak’ın kentsel dönüşümünü tamamlamış, tercih edilen, modern yaşanabilir bir ilçe haline gelmesini hedefliyoruz. 10 yıl boyunca gerçekleştirdiğimiz projelerle Mamak’a gerek kentsel dönüşüm, gerek sosyal dönüşümde belirli bir ivme kazandırdık” dedi.

“Hedefimiz: Kalite Ödülü”

2006 yılında ISO 9001 bayrağını dalgalandırdıklarına dikkat çeken Başkan Şahin, ilk hedefi EFQM Mükemmellik Modeli’nde Kararlılık olarak belirlediklerini ve bunu da başardıklarını bildirdi. Başkan Şahin, “Kurumsallaşmaya yönelik gerçekleştirdiğimiz bütün çalışmalarımızın ana hedefinde üstün ve kaliteli hizmet sunmak yatıyor. Ankara’da, söz konusu ödülü almaya hak kazanan ilk kamu kurumu olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu belgeyle birlikte sorumluluklarımızın daha da arttığının bilincindeyiz. Hedeflerimizi büyük koyduk. Bu ödülle yetinmeyeceğiz. Hedefimiz, önce Mükemmellikte Yetkinlik ve sonrasında da kalite piramidinin en tepesindeki Kalite Ödülü” diye konuştu. Yurt genelinde bu ödülü alan iki belediyeden biri olduklarına dikkat çeken Başkan Şahin, gelinen noktada emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kalder Ödülü

KalDer, ödül vereceği kurumları saha ziyaretlerinde EFQM Mükemmellik Modeli kriterlerine göre değerlendirdi. Ödül almaya hak kazanan kuruluşlar, akademisyenler ve Toplam Kalite Yönetimi uygulayan kuruluşların üst düzey yöneticilerinden oluşan ödül jürisi tarafından kararlaştırıldı.

Abdullah Ortaç Mamak KENTHABER
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 12:04:00
Güncelleme :22 Aralık 2008 Pazartesi 12:17:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?