18
Ekim
2024
Cuma
MAMAK - ANKARA

Mamak Üstünde Oyunlar Oynanıyor!

 

Mamak ilçesine bağlı genelde sol görüşlü yurttaşların yaşadığı General Zeki Doğan Mahallesi Muhtar  vekili Ayhan Tercan son zamanlarda mahallede ilginç olaylar yaşandığına dikkat çekti.

Muhtarlığın bilgisayar kasasının çalınmasını “mahalle üstünde oyunlar oynanıyor” sözleriyle değerlendirdi.

Tercan, hırsızlığın, muhtarlık için adaylığını açıklamasının bir gün sonrasına rastlamasının da tesadüf olmadığını vurgularken muhtarlık kayıtlarında nüfusu 31 bin olan mahallede geçen yıl 13 bin olan seçmen sayısının 21 bine çıkmasının ise endişe verici  ve düşündürücü olduğuna  dikkat çekti. Hırsızlık olayını anlatan Ayhan Tercan, 27 Kasım Perşembe günü muhtarlık için adaylığını açıkladığını ve muhtarlığı kapatarak evine gittiği aktardı.

Ertesi gün muhtarlığa geldiğinde muhtarlığın arka camının kırıldığını ve demir parmaklıkların kesilmiş olduğunu gördüğünde şok geçirdiğini belirten Tercan, şöyle devam etti:

“İlginç olan bilgisayarın sadece içinde bilgilerin olduğu kasasının çalınmış olması. Öte yandan o gün telefonumu yazıcının üstünde unutmuştum. Bilgisayar kasası çalındı ama telefon, yazıcı ve monitör yerinde duruyordu. Bu benim şüphelerimi iyice artırdı. Polislere haber verdim. Gelip tutanak tuttular, parmak izi araması yaptılar ama ne hikmetse bir ize rastlamadan gittiler. Olayla uğraşırken seçim listeleri gelmişti. Onu da dışarı astım. Dışarı çıktığımda bu sefer yurttaşlar listelerde eksik sayfalar olduğunu söyledi. Birileri kimi listeleri almış bazılarını da tahrip etmişti. Daha sonra yeni bir bilgisayar kasası getirip kurduk. Çalınan bilgisayardaki bilgiler kötü niyetli kişiler tarafından yerel seçimler için kullanılabilir. Endişeliyim bu yüzden.”

Mahalledeki seçmen sayısı konusundaki çekincelerini de dile getiren Tercan, “Bizim kayıtlarımıza göre burada 31 bin yurttaş yaşıyor. Yeni listede 21 bin civarında seçmen gözüküyor. Bundan önceki 2007 yılındaki seçmen sayımız 13 bin civarındaydı. Aradaki bu fark nasıl oluştu bilmiyorum” dedi.

Tercan, bu tür yüksek seçmen artışları yüzünden aklında bazı olumsuz soru işaretleri geldiğini kaydederek “Bizim mahallede oy verecek kesim bellidir. Genellikle sol kesimin yaşadığı ve sol adayların kazandığı bir mahalle burası. Bu hırsızlık olayı ve seçmen sayısının 13 binden 21 bine çıkması sonrasında mahallede dengeler değişebilir, oylar eşitlenebilir. Buna yönelik bir çalışma yapılıyor olabilir. Mahallemiz üzerinde oyunlar oynandığı düşüncesindeyim” yorumunu yaptı.

Abdullah Ortaç Mamak KENTHABER
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2009 Cumartesi 18:08:23
Güncelleme :4 Ocak 2009 Pazar 10:25:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?