18
Ekim
2024
Cuma
MAMAK - ANKARA

Mamak'a farklı lokal!

Mamak Belediyesi, hanımlar lokaline farklı bir anlayış getiriyor. Mamak Belediyesi tarafından ilk etapta Başak ve Yeşilbayır mahallelerinde yaptırılacak 3 katlı hanımlar lokalinin bir katı kreş olarak ayrılacak. Böylece sportif ve sosyal aktivitelerde bulunan kadınlar, çocuklarını da kreşe bırakabilecek.

Hanımlar Lokali

Mamak Belediyesi, ilçedeki kadınları sosyal ve sportif aktivitelerde bulunacağı hanımlar lokali çalışmalarına başladı. Başak ve Yeşilbayır mahallelerinde yapılacak hanımlar lokali 3 kattan oluşacak.

Tek Katı Kreş

Farklı bir anlayışla inşa edilecek lokalin tek katı, kreş olarak ayrılacak. Ev hanımları spordan kültürel programlara kadar birçok faaliyeti gün boyu yaparken, çocuklarını da gönül rahatlığıyla kreşe bırakabilecek. Kompleksin bir katında da, öğrencilerin yararlanabileceği ücretsiz dershane ve etüt merkezi görevi görecek bilgi evi bulunacak.

Sosyal ve Sportif Faaliyetler

Annelerin en büyük sıkıntılarından biri hanımlar lokaline geldiklerinde çocuklarını bırakacak bir yer bulamaması olduğunu belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Biz aynı yapı içinde kreş ve hanımlar lokalini bir araya getirerek bu sorunu çözmüş olacağız. Anneler gönül rahatlığıyla sosyal ve spor faaliyetlerinde bulunabilecek” dedi. Başkan Akgül, ev hanımlarının da çocuklarının durumuna istediği zaman bakabileceğini söyledi.

“Bilgi Evleri Artacak”

Mamak’ta 10 tane bilgi evi olduğunu ve bunların sayılarını artırmayı hedeflediklerini bildiren Başkan Akgül, bilgi evleri ile birlikte Mamak’ta eğitim kalitesinin yükselmeye başladığını belirtti.

..
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2010 Salı 19:11:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?