18
Ekim
2024
Cuma
MAMAK - ANKARA

Mamak'a Saat Kulesi!

Mamak Belediyesi tarafından pilot bölge olarak seçilen Uzgörenler Sokak’ta “örnek sokak” için çalışmalar devam ediyor. Mamak Belediyesi, altyapısı ve aydınlatma sistemleri yenilenen Uzgörenler Sokak’a görkemli bir saat kulesi yaptı.

Örnek Sokak

Mamak Belediyesi, ilçeyi geleceğe taşıyacak, çağdaş bir kent anlayışıyla uygulamaya koyduğu projelerin yapımı devam ediyor. Mamak Belediyesi tarafından pilot bölge olarak seçilen Uzgörenler Sokak’ta “örnek sokak” çalışmaları kapsamında görkemli bir saat kulesi yapıldı. 8 metre 15 cm. yüksekliğinde olan saat kulesi 2,30 cm. çapında. Saat kulesinin 3 tarafına, 60 cm çapında 3 tane saat yerleştirildi.

Saat Kulesi Yeni Simge

Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, çok sayıda esnafın bulunduğu en işlek sokaklardan biri olan Uzgörenler’de örnek sokak çalışmasının sürdüğünü belirterek, bu kapsamda sokağa her taraftan görülebilen simge bir saat kulesi yaptıklarını söyledi. Başkan Şahin, “Kent estetiğine çok önem veriyoruz. Saat kulesi sokağın havasını değiştirerek, ayrı bir güzellik kattı. İnsanların buluşma noktası olacak. İlçemizin yeni sembollerinden biri olan saat kulesi Mamak’ın değişen yüzünün de bir aynası” dedi.

“Kısa Bir Sürede Tamamlanacak”

Altyapısıyla beraber tretuar, bordür ve aydınlatma sistemleri yenilenen sokağın modern dokusu ve estetiğiyle geleceğin Mamak’ını oluşturmada örnek teşkil edeceğini belirten Başkan Şahin, “Diğer kamu ve kuruluşlarla olan protokol görüşmelerimiz devam ediyor. 2009 yıl programımıza aldığımız sokağın tamamı kısa bir süre içerisinde bitmiş olacak. Mamak’a görsel zenginlik katacak örnek sokak projelerimize devam ediyoruz” diye konuştu.

Abdullah ORTAÇ- MAMAK Kenthaber
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2009 Cuma 10:08:15
Güncelleme :17 Ocak 2009 Cumartesi 10:29:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?