18
Ekim
2024
Cuma
MAMAK - ANKARA

Mamak'ın çehresi değişiyor

Mamak Belediyesi, ilçeyi geleceğe taşıyacak Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi için titiz bir çalışma yürütüyor. Kısa bir süre sonra hayata geçirilecek proje kapsamında Boğaziçi Mahallesi'nde oluşturulan irtibat bürosu anlaşma yapmak üzere gelen vatandaşların akınına uğruyor.

Mamak'a yeni bir kimlik kazandıracak Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi için hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projelerinden biri olma özelliğini taşıyan Yeni Mamak için titiz bir çalışma yürütülüyor. Kısa bir süre sonra hayata geçirilecek proje kapsamında Boğaziçi Mahallesi Pazar Alanı'nda kurulan Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi İrtibat Bürosu, anlaşma yapmak için gelen vatandaşların akınına uğruyor. 100 metrekare üzerinde yeri olan her vatandaşın konut sahibi olmak için hak kazanacağı proje hakkında Mamaklılar irtibat bürosunda bilgilendiriliyor.

Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, vatandaşların mağdur edilmemesi için çalıştıklarını belirterek, "Herhangi bir vatandaşımızla el sıkışmadan, anlaşmadan bir yıkımın olması söz konusu değil. Proje alanı içerisinde tapulu ve tapu tahsisli hak sahipleri ile konut sözleşmesi yapılacak. Ayrıca konutlar teslim edilene kadar aylık 250 YTL kira bedeli ödenecek" ifadelerini kullandı. Projeyi Büyükşehir Belediyesi ile ortak yürüttüklerini belirten Başkan Şahin, projenin hayata geçirilmesi için Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in büyük destek verdiğini açıkladı.

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesinin Samsun Yolu üzerinde 14 mahalleyi kapsadığı bildirildi. Yapılan açıklamaya göre proje kapsamında 9,5 milyon metrekare alan üzerinde 14 bin adet gecekondu yıkılarak bölgeye, 50 bin konut ve 500 iş merkezi yapılacak. Proje içerisinde oyun, eğlence ve dinlenme alanları, spor kompleksleri, aqua parklar, yüzme havuzları ve diğer aktivitelerin yer aldığı alanlar oluşturulacak. Proje tamamlandığında Mamak, sosyal dönüşüm alanları ve modern kent dokusu ile yeni bir çekim merkezi olacak.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2008 Pazartesi 17:40:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?