18
Ekim
2024
Cuma
MAMAK - ANKARA

Mamaklı hanımların buluşma noktası

Mamak Belediyesi tarafından hizmete açılan Laika Akbilek Hanımlar Lokali ve Bilgi Evi hanımların gözdesi oldu.

Kadınların sosyal aktivitelerde bulundukları Yeni Bayındır'daki Laika Akbilek Hanımlar Lokali ve Bilgi Evi yoğun ilgi görüyor.

Lokalde haftanın belli günlerinde iğne oyası, kurdele, ahşap boyama, okuma-yazma, bilgisayar başta olmak üzere çeşitli alanlarda kurslar veriliyor. Mahalle sakini bayanların yoğun ilgi gösterdiği lokale 237 kadın devam ediyor. Hanımlar Lokali'ne kayıt olanlar kurslardan ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin de belirli zamanlarda lokalde Mamaklı kadınlarla bir araya gelerek, sorunlarını dinliyor.

Bilgi Evi olarak da hizmet veren binada 880 öğrenci, okuldan kalan zamanlarını rehber öğretmenler eşliğinde en iyi şekilde değerlendirme imkanı buluyor. Bilgi Evi'nde öğrencilere matematik, İngilizce ve bilgisayar kursları veriliyor. Öğrenciler, dünyaya açılan pencere olan internetten de yararlanabiliyor.

Kadınların ekonomik yaşama katılımına büyük önem verdiklerini belirten Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, "Sosyal belediyecilik anlayışımızın en önemli yansımalarından biri olan lokalimiz tam bir aile yuvasına dönüştü. Hem öğrencilerimiz hem de velileri aynı binada eğitim görüyor. Kadınlarımızın istihdamına büyük önem veriyoruz. Avrupa Birliği'yle bu doğrultuda projeler de yürütüyoruz. Modern bir merkez olarak yapılandırılan lokalde bayanlara sosyal, kültürel ve eğitim alanlarında kendilerini geliştirebilecekleri bir ortam sunuluyor. Lokal, bayanların düşüncelerini paylaşabilme, kendilerini ifade edebilme, sosyal hayatla kaynaşma gibi çok önemli bir görevi de üstleniyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 11:54:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?