18
Ekim
2024
Cuma
MAMAK - ANKARA

Mamaklılardan AKP karşıtı eylem!

Son bir yıldır elektiriğe ve doğalgaza yaptığı zamlarla, kış aylarını halkımız için bir karabasana çevrildiğini söyleyen Mamaklılar AKP karşıtı ve son zamları protesto için bir miting düzenledi.

Daha önceden de bir çok eyleme sahne olan Tuzluçayır mahallesi ,tüm sol yapılar ve dernekler ve sivil toplum örgütleri öncülüğünde en büyük mitinglerinden birisi gerçekleştirildi..

“Zamlar geri alınsın”, ”Krizin faturasını emekçiler değil patronlar ödesin” ,''Halk Geçim derdinde,Hükümet Seçim derdinde''Pankartlarının taşındığı mitingte krizin tüm yükünü yoksul emekçi halka yüklemeye çalışan AKP ile onun temsil ettiği gerici ve piyasacı zihniyete karşı düzenlendiği belirtildi.

Mitingin dikkat çekici özelliklerinden bir tanesi de katılımcı parti ve dernek sayısının çokluğu. Katılımcılar arasında; Mamak Halkevleri, Aka-Der, TKP, EMEP, ÖDP, DTP, PSAKD Mamak Şube, Uid-Der, Emekli-Sen 4 Nolu Şube, Mamak Barınma Hakkı Bürosu, çeşitli köy dernekleri bulunuyor.

Pazar, saat 14:00’de Hacı Bektaş-ı Veli (Tekmezar) Parkı'ndan başlayan miting, Tuzluçayır Meydanında saat 15:00’de gerçekleştirilenkitlesel basın açıklaması ile olaysız olarak sona erdi

Abdullah Ortaç Mamak KENTHABER
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 08:17:56
Güncelleme :29 Aralık 2008 Pazartesi 08:58:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?