18
Ekim
2024
Cuma
MAMAK - ANKARA

Mamak'ta 3. Bilim Şenliği başladı

Mamak Belediyesi ve Çevre Koruma Vakfı ortaklığında 3. Bilim Şenliği düzenlendi. 15 Kasım 2008'e kadar sürecek şenlikte öğrencilere çevre bilinci anlatıldı.

Mamak Kültür Merkezi'ndeki Uygulamalı Bilim Merkezi'nde gerçekleştirilen şenliğin ilk günkü konukları Esentepe, Ahmet Hızal ve Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu öğrencileri oldu. Bilimle eğlencenin buluştuğu şenlik, MKM konservatuar öğrencilerinin gitar dinletisiyle başladı.

Öğrencilere enerji kaynakları ve yenilenebilir enerji konularının anlatıldığı programda ayrıca elektromekanik sistemle çöpün çürütülerek eş zamanlı olarak nasıl elektrik enerjisine dönüştürüldüğü sinevizyonla gösterildi. Mamak çöplüğünün eski ve yeni hali hakkında bilgilerin verildiği seminerde, geri kazanım ambarlarının önemine dikkat çekildi. 15 Kasım'a kadar bölgedeki okullara açık olacak bilim şenliğinde çöplerin hangi aşamalardan geçerek ayrıştırıldığı gösterildi. Karbondioksitin, çöplük alanına kurulan seralarda nasıl değerlendirildiği anlatıldı.

Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, bu yılki bilim şenliğinde amaçlarının öğrencilere çevre bilinci aşılamak olduğunu söyledi. Çevre bilincinin küçük yaşlarda edinilmesi gerektiğini vurgulayan Şahin, öğrencilerin yenilenebilir enerjiye karşı ilgisini çekmek istediklerini kaydetti. Başkan Şahin, "Ülkemizin gelişmiş ülkeler arasında yerini alması, bilim, teknoloji ve enerji kaynaklarının en verimli halde kullanılabilmesi için bu çalışmaları yaşamın bir parçası haline getirme gayreti içerisindeyiz" dedi.

Sinevizyon gösteriminin ardından öğrenciler, Uygulamalı Bilim Merkezi'ndeki deneyleri yakından inceledi. Tırmanan koni, palangalar, plazma topu, optik illüzyonlar, el bataryası, aldatan görüntü gibi deney düzeneklerinin başına geçen öğrenciler bilimin eğlenceli dünyasını keşfetme imkanı buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 12:35:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?