18
Ekim
2024
Cuma
MAMAK - ANKARA

Mamak'ta Erzurumlular gecesi

Ankara'da yaşayan Erzurumlular, Mamak Belediyesi'nin organizasyonunda düzenlenen etkinlikte bir araya geldi.

Her yıl Ankara, Yozgat, Çorum, Çankırı, Kırşehir, Sivas, Kastamonu gibi çok sayıda ilden vatandaşların yanı sıra sivil toplum örgütlerini de bir araya getiren etkinliklere, Erzurumlular Gecesi ile start verildi.

Mamak Belediyesi ve Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı (ESAV) tarafından 75.Yıl Amfi Tiyatro Merkezi'nde düzenlenen geceye, Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, ESAV Başkanı Veysel Karani Aksungur, ESAV Başkanlar Konseyi üyeleri ve çok sayıda Erzurumlu katıldı.

Gecede konuşan Başkan Şahin, "Mamak adeta Anadolu şehri. Yurdumuzun her köşesinden vatandaşımız Mamak'ta ikamet ediyor. 600 bin nüfusuyla her ilden vatandaşımızla kültür coşkusunu birlikte yaşıyoruz. Erzurumlu kardeşlerimiz Haziran ayının sonuna kadar kültür ve sanat etkinliklerine devam edecektir "dedi.

Erzurum'un tarihi misyonuyla, yetiştirdiği insanlarla, kültür ve katkı değerleriyle çok ünlü bir şehir olduğunu belirten ESAV Başkanı Aksungur ise, "Erzurumlu hemşehrilerimizin büyük kısmı Ankara'da yaşıyor. Amacımız Ankara'daki Erzurumluları bir araya getirerek, diğer kardeşlerimizle yakınlaşmasını sağlamak" diye konuştu.

Mamak'ın büyük bir değişim yaşadığını ifade eden Aksungur, desteklerinden dolayı teşekkür ettiği Şahin'e oltu taşından yapılmış bir Atatürk sureti hediye etti. Kına gecesi ile Bar Ekibi'nin gösterilerinin yer aldığı gecede Erzurumlular, Aşık Zeki Erdali, Aşık Beyzade Aslan, Muhlis Topçu, Erdal Beyazgül, Özcan Türe'nin seslendirdiği türkülerle doyumsuz bir gece yaşadı. Başkan Şahin ve ESAV Başkanı Aksungur da davetlilerle birlikte halay çekti.

.
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2008 Cuma 15:01:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?