18
Ekim
2024
Cuma
MAMAK - ANKARA

Mamak'ta gecekondular tarih oluyor

Ankara'nın 600 bin nüfuslu Mamak ilçesinde kentsel dönüşüm hızla yayılıyor. 9 yıl önce 110 bin gecekondusu olan Mamak'ta şimdiye kadar 71 bin gecekondu yıkıldı.

Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, 9 yıl önce belediye başkanı olduğunda 110 bin gecekondu olduğunu, yıkılan gecekondu sayısının 71 bin bini geçtiğini söyledi. İlçenin geçmiş yılarda çarpık yapılaşma, gecekondu ve çöplüğü ile anılan bir bölge olduğunu belirten Şahin, "Mamak'ın eskiden Ankara'ya çok uzak bir bölge olduğu biliniyordu. Merkeze 50 kilometre uzaklıktaydı. Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm projelerimiz, TOKİ ve Mamak Belediyemiz iş birliğiyle çalışmalarını sürdürüyor. Bugüne kadar bölgemizde eksilen gecekondu sayısı 71 bini geçti. Yıkılan bu gecekonduların yerine 132 bin daire geldi. Birkaç tane Anadolu vilayetinin yıkılıp yapılması şeklinde yaşanan bir olayı gerçekleştirdik. Mamak tarihinde, 1999 yılına kadar 37 bin daire yapılmış. 9 yıllık bir süre içinde 132 bin daire yapılmış. Takdirini halka bırakıyorum. Bizim görevimiz ev yıkıp yapmak değil. Şehrin imar planı ve projesi, hatta 2023 yılına kadar stratejik planı, reklarasyon alanları ve diğer görevlerimizi çok iyi şekilde yapıyoruz" diye konuştu.

11 kentsel dönüşüm projesi ve ilaveten yapılan parklarla Mamak'ın kabuk değiştirdiğini söyleyen Başkan Şahin, "Hedefimizi marka olmak diye koyduk. Büyükşehir Belediyesi ile çok iyi bir proje başlattık. Yeni Mamak değişim ve gelişim projesi. Bu proje ile 14 tane mahallenin gecekondusu tarihe karışıyor. Halkımız acele ediyor ama, olumsuz düşünüp bu projeyi durdurmaya çalışan siyasetçilerle karşı karşıyayız. Bu proje 7 kez durduruldu. Gelişmeyi arzu etmeyenleri asla dinlemiyoruz. Mamak'ın kaderiyle kimse oynamasın. Bu proje, Mamak son durak köprüsünden başlayıp Lallıhan'a kadar devam edecek. Bu yıl içinde Büyükşehir Belediyesi ile kesinlikle temel atacağız. 50 bin konutun temeli atılacak. 1.5 milyon metrekare kapalı alanda ticari merkezlerin alanları yapılacak. 2.5 milyon metrekare yeşil alan olacak" dedi.

"Mamak ve geleceğimiz bu projeyle nefes alacak" diyen Şahin, "Vatandaşlarımız beton yığınlarının içinde yaşamaya mecbur değiller. 2016 yılında Mamak, kentsel dönüşümünü tamamlamış olacak. 10 ve 11 katlı konutlara müsaade ediyoruz. Mamak'ta 40 yıl gecekondu konuşuldu, 40 yıl çöplük konuşuldu. Yıllar önce başlayan çalışma meyvesini vermektedir. Halkımız ve muhalefet bilsin; ne pahasına olursa olsun kentsel dönüşüm projeleri bitecek. Her şey gelecekteki Mamak için" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 14:30:36
Güncelleme :8 Temmuz 2008 Salı 14:33:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zeynep bılgın IP: 85.99.121.xxx Tarih : 5.11.2008 14:43:06

mrb ilk önce herkeze hayırlı işler dılıyorum benım anlamadıgım bu gece kondular tarıhe karısacakmıs ve yenı bınalar yapılacak pekı bu garıbanalr ne olacak durumu olmayananlar sonu ne olacak lütfen bunları duşunelım tşk ıyı gunler.