18
Ekim
2024
Cuma
MAMAK - ANKARA

Mamak'ta kros heyecanı

Mamak İlçe Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen Okullar Arası Kros Yarışması’nda Mamaklı öğrenciler kıyasıya mücadele verdi. Yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllerini, Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Sami Özer’den aldı.

230 Öğrenci Katıldı

Mamak’ta atletizm sporunun geliştirilmesi ve yetenekli sporcuların Türk sporuna kazandırılması amacıyla, İlçe Spor Müdürlüğü tarafından kros şampiyonası düzenlendi. Bölge okulları arasında düzenlenen kros yarışmasında, Mamaklı öğrenciler arasında tatlı bir rekabet yaşandı. Arif Yaldız Caddesi’ndeki Saime Kadın Koşu Parkuru’nda düzenlenen yarışa bölge okullarından 203 öğrenci katılım gösterdi. Yarışmada öğrencileri, Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Sami Özer, İl Spor Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Zeki Atlı, İlçe Spor Müdürü Aysun Sincanoğlu, okul müdürleri, öğretmenler ve veliler de yalnız bırakmadı.

Madalya ve T-shirt Verildi

Yarışmada, minik erkeklerde 1.’liği Batuhan İlköğretim Okulu’ndan Ursaha Kucakladı, minik kızlarda Tepecik Dostlar İlköğretim Okulu’ndan Şeyma Gül, yıldız erkeklerde Süleyman Nazif İlköğretim Okulu’ndan Utku Ulu, yıldız kızlarda Sıdıka Hatun İlköğretim Okulu’ndan Ebru Akyüz, genç erkeklerde Ege Lisesi’nden Ege Aydın, Genç kızlarda Nahit Menteşe Lisesi’nden Tuğba Yiğitbaş kazandı. Yarışmada dereceye giren ilk 6 öğrenciye madalya ve t-shirt hediye edildi.

“Spor Bir İhtiyaç”

Dereceye giren öğrencilere madalyalarını veren Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Sami Özer, sporu teşvik amacıyla düzenlenen bu organizasyonlara yerel yönetimler olarak tam destek verdiklerini belirtti. Özer, “Spor hangi yaşta olursa olsun herkes için bir ihtiyaç. Bizim belediye olarak bir sloganımız var. Spor yapmayan çocuk, spor salonsuz okul kalmasın istiyoruz. Bu slogan doğrultusunda bölgemizdeki okullardan 15’ine spor salonu yaptık.
Amacımız, öğrencilerimize sporu küçük yaşlarda sevdirmek, sporu bir yaşam biçimi olarak benimsetmek. Türk sporuna katkı sağlamak” diye konuştu.
 

Abdullah Ortaç/ KENTHABER MAMAK
Yayın Tarihi : 6 Mart 2009 Cuma 11:56:04
Güncelleme :6 Mart 2009 Cuma 11:57:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?