18
Ekim
2024
Cuma
MAMAK - ANKARA

Mamak'ta okuma-yazma sevinci!

Mamaklı hanımların gözdesi haline gelen Laika Akbilek Hanımlar Lokali ve Bilgi Evi’nde, sertifika heyecanı yaşandı. 6 aylık kurs sonrası okuma-yazma öğrenen 21 ev hanımına sertifikalarını, Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin verdi.

21 Ev Hanımı Okur-Yazar Oldu

Mamak Belediyesi tarafından hizmete açılan Laika Akbilek Hanımlar Lokali ve Bilgi Evi’nde okuma yazma kurslarına katılan 21 ev hanımı için sertifika töreni düzenlendi. Kadınların yakalarına kırmızı kurdelelerin takıldığı törende, Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin de kursiyerleri bu mutlu günde yalnız bırakmadı. 6 aylık kursu başarıyla bitiren kursiyerleri Başkan Şahin, son bir sınava tabi tuttu.

Şahin, kitap okumaktaki maharetini gösteren ev hanımlarına, sertifikalarıyla birlikte çeşitli hediyeler verdi.

“Öğrenmenin Yaşı Yok”

Ev hanımlarını cesaretlerinden dolayı tebrik eden Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, “Öğrenmenin yaşı yok. Amacımız hiç kimsenin okuma yazma bilmeme cehaletini bu asırda yaşamaması” dedi. Okumanın, yeni şeyler öğrenmenin kişinin ufkunu genişlettiğini belirten Şahin, ücretsiz düzenlenen kurslara herkesin katılmasını istedi.

Böyle bir törende bulunmaktan duyduğu mutluluğu da dile getiren Şahin, “Azminizi büyük bir takdirle karşılıyorum. Bundan sonra hayatınızı daha da kolaylaşacak. Burada dayanışma içerisinde, güzel dostluklar kuruyorsunuz. Kurslara katılıyor olmanız, hem siz hem de toplum açısından çok önemli. Eğitim ailede başlar. Çocuğu yetiştiren de annedir. Anneler kendilerini ne kadar iyi yetiştirirse, çocuklarının geleceğine de o derece katkı sunarlar. Çocuk sevgiyle, saygıyla, donanımlı bir şekilde büyütülürse, geleceği de kurtulmuş olur” diye konuştu. Şahin, okuma-yazmayı unutmamaları için kadınlara bol bol kitap okumalarını tavsiye etti.

Laika Akbilek Hanımlar Lokali ve Bilgi Evi

Kadınların sosyal aktivitelerde bulunduğu Yeni Bayındır’daki lokale, yaklaşık 240 kişi devam ediyor. Sosyal belediyecilik anlayışının en önemli yansımalarından biri olan lokalde haftanın belli günlerinde iğne oyası, kurdele, ahşap boyama, okuma-yazma, bilgisayar olmak üzere çeşitli alanlarda kurslar veriliyor. Aynı zamanda Bilgi Evi olarak da hizmet veren binadan 880 öğrenci yararlanıyor.

Abdullah Ortaç Mamak KENTHABER
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 09:31:18
Güncelleme :26 Kasım 2008 Çarşamba 09:51:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?