18
Ekim
2024
Cuma
MAMAK - ANKARA

Mamak'ta sürpriz aday adayı!

 

Başkent’in anakent ilçelerinden Mamak Belediye Başkanlığına sürpriz bir isim, AKP’den aniden aday adaylığını açıklayan ve afişlerini ,Ankara’nın merkez noktalarındaki billboardlara koydurması herkesi şaşrttı.

Aday adayılığını açıklayan Av.Yakup Erikel’in çok yönlü ve elit bir kişiliğ var. Erikel ASKİ’nin Denetçisi , Hukukçular Birliği Genel Başkanı olan Yakup Erikel, aynı zamanda Başbakanlık İnsan Hakları Danışma Kurulu üyesi.

Halen Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) onursal başkanı da olan Yakup Erikel, TBMM eski başkanı ve halen eski TBMM Başkanı veManisa milletvekili Bülent Arınç’ın özel Hukuk Danışmanlığını yürütüyor. “Mamak, neden bir Çankaya, neden bir Kültür kenti olmasın” diyen aday adayı Erikel, kendisine görev verildiğinde ve kazandığında ilk işi sorun haline getirilen binlerce küçük meseleyi bir hafta içinde ortadan kaldıracağını ve çözüme kavuşturacağını ifade etti.

Yozgatlı olan Yakup Erikel’in ilginç bir adaylık öyküsü var,önceki mahalli seçimlerde, Fazilet Partisi Ankara İl başkan yardımcısı iken Mamak’tan aday olmuş ve adaylığı açıklanmasına rağmen son dakikalarda Gazi Şahin ismi açıklanmıştı. 1964- Yozgat Merkez Kavurgalı Köyü nüfusuna kayıtlı,Erzurum Müftü Yardımcısı, Bozcaada, Bayramiç, Yerköy Müftüsü, Ankara Merkez Vaizi ve Bala Müftüsü merhum Mehmet Erikel'in oğlu olan Erikel Yozgatlıların yoğun olarak yaşadığı Mamak ilçesinden aday olması ve aday adaylığını son dakikalarda açıklaması dikkat çekici.

Abdullah Ortaç Mamak KENTHABER
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 08:41:11
Güncelleme :25 Aralık 2008 Perşembe 15:09:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?