18
Ekim
2024
Cuma
MAMAK - ANKARA

Mamak'ta tatbikat heyecanı

Mamak Belediyesi Sivil Savunma Müdürlüğü, Mamak Belediye Başkanlığı Hizmet Binası bahçesinde ekiplerin, meclis üyeleriyle birlikte yaptığı yangın söndürme tatbikatı büyük heyecana sahne oldu.

Meclis Üyelerine Sivil Savunma Eğitimi 

Mamak Belediyesi Sivil Savunma Müdürlüğü, hazırladığı program çerçevesinde, doğal afetler ve kazalar konusunda ilçe genelinde bilinçlendirme amaçlı eğitimlerini sürdürüyor. Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri, olası felaketlerin en az zararla geçiştirilmesi amacıyla verilen eğitim çerçevesinde, belediye meclis üyelerine yangın hakkında teorik bilgiler verdi.

Mamak Belediye Başkanlığı Hizmet Binası bahçesinde gerçekleştirilen eğitimde, yangından korunmak için dikkat edilmesi gereken hususlar, yangın sırasında yapılacak işler, yangın söndürme tüpünün kullanımı anlatıldı.

Tatbikat Gerçeğini Aratmadı 

Teorik olarak verilen eğitimin ardından, uygulamalı gösterime geçildi. Ekipler önce meclis üyelerine yangın söndürme tüpünün nasıl kullanılacağını gösterdi. Daha sonra muhtemel bir yangın felaketinde ne yapılması gerektiğini göstermek amacıyla bir tava içindeki benzin ve su dolu karışımı ateşe verdi.

Meclis üyeleri ateşe, ellerindeki yangın tüpleriyle sırayla müdahale etti. Gerçeğini aratmayan tatbikat büyük heyecana sahne oldu. Akşam saatlerinde yapılan tatbikat Mamaklılar’ın da yoğun ilgisini çekti. Çok sayıda vatandaş tatbikatı ilgiyle izledi.

Zararı En Aza İndirmek İçin

Doğal afetlere ve kazalara hazırlıklı olmanın zararı en aza indireceğini söyleyen Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, “Sivil savunma ekiplerimiz tarafından verilen eğitim, günlük hayatta ihtiyaç duyabilecek bilgilere yönelik. Eğitimli birey olası bir felakete karşı hazırlıklı olur. Felaketlerle ve kazalarla karşı karşıya kalındığında da doğru müdahalelerle verilen kayıplar azalır” dedi.

Eğitim Okullarda Sürecek

Geçtiğimiz sene Mamak genelinde çok sayıda okula sivil savunma eğitiminin verildiğini kaydeden Başkan Şahin, eğitim kurumlarından gelen talepler doğrultusunda bu yıl da deprem, yangın ve ilk yardım hakkında öğrencileri bilinçlendirme çalışmalarının süreceğini bildirdi.

Abdullah Ortaç/Mamak KENTHABER
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 10:53:16
Güncelleme :23 Ekim 2008 Perşembe 11:03:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?