18
Ekim
2024
Cuma
MAMAK - ANKARA

Mamak'ta yemekler yarıştı

Mamak’ta İç Anadolu’ya özgü birbirinden leziz yöresel yemekler yarıştı.

Mamak Belediyesi ve Mamak Dayanışma Merkezi işbirliğiyle düzenlenen İç Anadolu Yemek Yarışması’nda katılımcılar, hünerlerini sergiledi. 8 il derneğinin katıldığı yarışmada Eskişehir, 2 dalda birinci oldu. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, yarışmaya katılan herkesin gönüllerde birinci olduğunu belirtti. Akgül, “Toplumun yapı taşı kadınlardır. Amacımız kadınları sosyal ve ekonomik olarak daha iyi konuma getirmek” dedi.

Yoğun Katılım

Mamak Belediyesi ve Mamak Dayanışma Merkezi( MDM) işbirliğiyle organizasyonunda, ödüllü İç Anadolu Yemek Yarışması yapıldı. Abidinpaşa Lale Restoran’da düzenlenen yarışmaya MDM, Kırşehirli Dernekler Federasyonu, Eskişehirliler Derneği, Ankara’ya Hizmet Edenler Derneği, Çankırılılar Derneği, Nevşehirliler Derneği, Kırıkkaleliler Derneği ve Yozgatlılar Derneği katıldı. AK Parti Mamak İlçe Başkanı Ercan Kınacı, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ve eşi Zeliha Akgül, Meclis Başkan Vekili Erdal Ak, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, dernek ve federasyon başkanları da yarışmacıları yalnız bırakmadı.

“Herkes Gönüllerin Birincisi”

Yarışmaya katılmanın başlı başına bir özgüven ve cesaret işi olduğunu söyleyen Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, katılımcıların hepsinin gönüllerin birincisi olduğunu belirtti.
Ortak akılla yürütülen çalışmaların daha çabuk sonuç vereceğini söyleyen Akgül, “Ankara’da yaşayan herkes memleketi neresi olursa olsun Ankaralıyız diyor. Buranın değerlerini el üstünde tutuyor. Bu birlik ve dayanışma çok önemli” diye konuştu.

“Toplumun Yapı Taşı Kadındır”

Kısa bir süre önce kurulan MDM’nin çok güzel çalışmalara imza atacağını ve kendilerinin de destek vereceğini söyleyen Akgül “Toplumun yapı taşı kadınlardır. Amacımız kadınları sosyal ve ekonomik olarak daha iyi konuma getirmek” dedi.

Eskişehir’den 2 Birincilik

Birbirinden lezzetli İç Anadolu’ya özgü yöresel yemeklerin görücüye çıktığı yarışma 4
kategoride yapıldı. Jüri üyeleri yemekler arasından seçin yapmakta oldukça zorlandı. Çorba kategorisinde birinciliği arabaşı çorbasıyla Yozgat, sıcak yemek kategorisinde mantıyla (tabak börek) Eskişehir, hamur işi kategorisinde çibörekle yine Eskişehir, tatlı kategorisinde de öküz helvasıyla Çankırı aldı. Yarışma sonunda birinci olanlar mikro dalga fırınla, 2. olanlar çay makinesiyle, 3. olanlar da blenderla ödüllendirildi.

Akgül’e Teşekkür

Bütün yarışmacılara fincan takımının hediye edildiği yarışmada, il derneklerine de katılımlarından dolayı plaket verildi. Katılımcı dernekler de Başkan Akgül’e kendilerini bir araya getirdiği için teşekkür ettiler.

Halk Oyunları

Konuklara değişik yemek ve tatlılardan da ikramların yapıldığı yarışmada, Mamak Belediyesi Halk Oyunları ekipleri de küçük bir gösteri sundu.

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 2 Mart 2010 Salı 09:35:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?