18
Ekim
2024
Cuma
MAMAK - ANKARA

Mevlana Mamak'ta anılacak

Mamak Belediyesi, Mevlana Celaleddin Rumi için anma töreni düzenleyecek. Mevlana, vuslatının 735. yılında, Mamak Kültür Merkezi’nde anılacak.

Şeb-i Aruz

Mamak Belediyesi, “Ölüm günüm, düğün günümdür” diyen gönüller sultanı Mevlana için, Şeb-i Arûz etkinlikleri çerçevesinde anma töreni düzenleyecek. Tören, Mamak Kültür Merkezi Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde 16 Aralık’ta, saat 19:00’da başlayacak. Törende, Tasavvuf Müziği’nin hicaz ilahileri, Ali Toprak tarafından yorumlanacak.

Mamak Belediyesi Semazen Grubu

Ali Toprak’ın ardından Bilal Demiryürek de kasidelerle izleyicilere duygu dolu anlar yaşatacak. Ünlü oyuncu Emin Olcay’ın Mevlana rubaileriyle eşlik edeceği program, Mamak Belediyesi Semazen Grubu’nun sema gösterisiyle son bulacak.

“Vuslat Günü”

Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, “Ölüm günüm, düğün günümdür” diyen gönüller sultanı Mevlana için, düğün günü ya da vuslat günü manasına gelen Şeb-i Arûz etkinlikleri çerçevesinde her yıl olduğu gibi bu yıl da anma ve hoşgörü gecesi organize ettiklerini söyledi. Rubailerinde, doğruluk ve barış için seslenen Mevlana’nın öğretilerinin tüm dünyada kabul gördüğüne işaret eden Başkan Şahin, Gönüller Sultanı’nı daha iyi anlamak için Mamaklılar’ı, vuslatının 735. yılında, Mamak Kültür Merkezi’ndeki anma törenine davet etti. 

Abdullah Ortaç Mamak KENTHABER
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2008 Pazartesi 12:19:34
Güncelleme :15 Aralık 2008 Pazartesi 12:25:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?