18
Ekim
2024
Cuma
MAMAK - ANKARA

Mevlana Mamak'ta anıldı

 

Mevlana, vuslatının 735. yılında, Mamak’ta anıldı. Mamak Belediyesi, Şeb-i Aruz etkinlikleri çerçevesinde Mevlana Celaleddin Rumi için anma töreni düzenledi.

Vuslat akşamında birbirinden değerli sanatçılar izleyicilere, duygu dolu anlar yaşattı.

Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, Mevlana’nın öğretilerinin temelinde “beri gel” anlayışının yattığını belirterek, “Bizim de hizmet anlayışımızın ekseninde sevgi var. Herkese kapılarımız açık. Sevgiyle başladık, sevgiyle yürümeye devam edeceğiz” dedi.

Mevlana Mamak’ta Anıldı

Mamak, “Ölüm günüm, düğün günümdür” diyen Mevlana için Şeb-i Arûz etkinlikleri çerçevesinde anma törenine ev sahipliği yaptı. Mamak Belediyesi’nin organizasyonuyla Lale İş Merkezi’nde düzenlenen vuslat akşamına, birbirinden değerli sanatçılar katıldı.

Turgay Başyayla’nın türküleriyle renk kattığı programda, Tasavvuf Müziği’nin hicaz ilahileri, Mamak Belediyesi Konservatuarı Türk Sanat Müziği Bölüm Başkanı Ali Toprak tarafından yorumlandı.

“Sanatın ve Sanatçının Gerçek Dostu”

Ali Toprak, ‘sanatın ve sanatçının gerçek dostu’ diye nitelediği Mamak Belediye Başkanı böyle bir geceyi tertip ettiği için teşekkür etti. Konservatuarı eski günlerine döndüren Başkan Şahin’in kültürümüzün bütün güzelli Mevlana, vuslatının 735. yılında, Mamak’ta anıldı.

Mamak Belediyesi, Şeb-i Aruz etkinlikleri çerçevesinde Mevlana Celaleddin Rumi için anma töreni düzenledi klerine sahip çıktığını belirten Toprak, Mamak Kültür Merkezi’nde Türkiye’de bir ilk olarak, semazen yetiştirildiğini kaydetti. Toprak, müziğe ilgi duyan herkesi konservatuara çağırdı.

“Sevgiyi Şiar Edindik”

Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin de Mevlana dendiğinde akla gelen ilk şeyin hoşgörü ve sevgi olduğunu belirterek, Mevlana’nın ‘Katre olmayın, deniz olun. Toprağa sevgiden başka tohum ekmeyin’ sözlerini hatırlattı. Belediyecilik anlayışlarının temelinde ‘beri gel’ yattığını kaydeden Başkan Şahin, “Sevgiyi şiar edindik. Herkese kapılarımız sonuna kadar açık. Güleryüzümüzle, toprağa sevgiden başka bir şey ekecek anlayışta olmadık. Sevgiyle başladık, sevgiyle devam ediyoruz. Önceliğimiz insana hizmet. Vizyonumuz ve misyonumuzla, asla yılmayan anlayışımızla, istikrarlı, kararlı adımlarla zoru başarma, imkansızı zorlama gayreti içerisinde olduk. Günü kurtaracak bir anlayışla değil, planlarımızla, asırlar sonrasına hitap edecek bir anlayışla hareket ediyoruz” dedi.

Sema Gösterisi

Bilal Demiryürek’in kasidelerle izleyicilere duygu dolu anlar yaşattığı programda, ünlü oyuncu Emin Olcay da ney eşliğinde Mevlana rubaileri seslendirdi. Program, Mamak Belediyesi Semazen Grubu’nun sema gösterisiyle son buldu. Sema gösterisi adeta rüya gibi görüntülere sahne oldu.

Abdullah Ortaç Mamak KENTHABER
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 10:39:52
Güncelleme :17 Aralık 2008 Çarşamba 10:46:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?