18
Ekim
2024
Cuma
MAMAK - ANKARA

Parayı harcadı teslim oldu

Ankara’da bir bankanın Mamak şubesinde operasyon yetkilisi olarak çalışan 10 yıllık bankacı Sefa O. (40), şiddetli geçimsizlik nedeniyle eşinden ayrılarak, yüklü miktarda tazminat ödedi.

Maddi sıkıntıya düşen Sefa O, iki yıl içinde müşteri hesaplarından zimmetine 51 bin YTL geçirdi. Müfettişlerin banka hesaplarını incelemesiyle olay ortaya çıkınca tutuklanmaktan korkan Sefa O, banka kasasından 36 bin dolar ve 5 bin euro çalarak kayıplara karıştı. İki ay süreyle başta İstanbul ve İzmir olmak üzere Türkiye’nin birçok şehrinde gezerek paraları harcayan Sefa O, bu süre içinde cep telefonlarını kapalı tuttu.

FATURALARI GETİRDİ

Hakkında yakalama kararı çıkarılan bankacı, paranın hemen hepsini harcadıktan sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlar Bürosu’na teslim oldu. Pişman olduğunu söyleyen Sefa O, bir torba içinde getirdiği fiş ve faturayı göstererek "Bunlar bankadan aldığım paralarla yaptığım harcamaların dökümleri. Bütün parayı harcadım. Tek tek inceleyebilirsiniz" diyerek polisi şaşırttı.

Cebinden 650 YTL ile 20 euro çıkararak polislere uzatan bankacı, "Aldığım paralardan geriye bir tek bunlar kaldı. Paranın bankaya geri iade edilmesini istiyorum. Çok pişmanım" dedi.

Emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Sefa O, "zimmete para geçirme" suçundan tutuklandı. Sefa O’nun polise verdiği 650 YTL ile 20 euro bankaya iade edildi

Hürriyet
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2008 Perşembe 10:37:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?