18
Ekim
2024
Cuma
MAMAK - ANKARA

Projenin hedefi; 13 bin aileye ulaşmak

Mamak Belediyesi, hasta ve yaşlılara evde bakım ve sağlık hizmeti projesinin son ayağında 13 bin aileye ulaşmayı hedefliyor.

Mamak Belediyesi'nin sağlık alanında Türkiye'ye model olan Evde Bakım ve Sağlık Hizmeti Projesi tüm hızıyla sürüyor. Geçen sene 7 bin ailenin faydalandığı projenin 4. ayağının startı yılbaşında verildi. İki ayrı ekiple yürütülen ve 10 ay sürecek olan projenin son ayağında kimsesiz, yardıma muhtaç, sosyal güvencesi olmayan 13 bin aileye sağlık hizmeti verilmesi hedefleniyor. Proje kapsamında şu ana kadar 2 bin ailenin evine gidildi.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, "Sosyal belediyeciliğin gereği olarak ilçemizde ücretsiz göz taramasıyla 17 bin, 65 yaş üstü vatandaşlarımıza yönelik sağlık projemizle bin 50 kişiye şifa dağıttık. Evde bakım ve sağlık hizmetiyle de son iki yılda yaklaşık 7 bin ailenin yanında olduk. Mamak'ta oluşturduğumuz sağlık çemberini sürekli olarak genişletiyoruz. Bu yıl hedefimizi daha büyük koyarak, 13 bin aile olarak belirledik" dedi.

Kimsesiz, yardıma muhtaç, sosyal güvencesi olsun olmasın herkesin yanında olduklarını belirten Şahin, "Projemizin en önemli özelliği sürekli uygulanabilir olması. Tüm hastalar düzenli olarak sağlık kontrolünden geçirildi. Hasta veya bakıma ihtiyaç duyan vatandaşlarımıza yaşadıkları ortamda profesyonel ve deneyimli sağlık personelimizle sağlık hizmeti götürüyoruz. Yerel yöneticiler olarak vatandaşlarımızın yaşam kalitelerini yükseltmek, sosyal belediyecilik anlayışımız çerçevesinde en önemli görevimiz arasında bulunuyor" diye konuştu.

Proje çerçevesinde tespit edilen hastaların evlerine gidilerek, uzman personelle troid, hepatit, prostat taraması ve ultrason muayenesi yapılıyor. Mamak Belediyesi evde bakım ve sağlık hizmeti ekibinde uzman doktor, sosyal hizmet uzmanı, psikolog, diş hekimi, fizyoterapist ve diyetisyen de yer alıyor. Uygulamadan yararlanmak isteyen vatandaşlar, mahalle muhtarlıklarına veya 444 0 149 numaralı "Alo Mamak" hattına müracaat edebiliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 17:32:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?