18
Ekim
2024
Cuma
MAMAK - ANKARA

Şahin'den kursiyerlere tam destek!

Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, Sosyal Hizmetler Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

Merkezde mesleki eğitim kursu gören kursiyerlerin isteklerine kulak veren Başkan Şahin, çalışmalarına belediye olarak tam destek verdiklerini belirtti.

“Sosyal Çalışmalara Önem Veriyoruz”

Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, yaklaşık 40 kişinin mesleki eğitim gördüğü Sosyal Hizmetler Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Başkan Şahin, makine nakış, kurdele nakış, cilt bakım ve güzellik merkezi kurslarına devam eden kursiyerlerin sıkıntılarını dinledi.

Belediye olarak kursiyerlerin çalışmalarına tam destek verdiklerini belirten Başkan Şahin, “Sosyal çalışmalara çok önem veriyoruz. Mamak’ın nüfusu git gide artıyor. Bu da sosyal dönüşüme olan ihtiyacı beraberinde getiriyor. Göreve geldiğimizde bölgemizde hanımlar lokali, bilgi evi gibi sosyal sorumluluk projeleri yoktu. Bölgemize 7 bilgi evi açtık. Bu sayıyı 9’a çıkaracağız. Çocuklarımız burada İngilizce, Matematik, Türkçe ve bilgisayar öğreniyor. Yavrularımız boş zamanlarını en güzel şekilde değerlendirebiliyor” dedi.

Kurslar Ekmek Kapısı

Kursların ekmek kapısı olduğunu dile getiren Başkan Şahin, “Kurslar aile bütçesine katkı sağlıyor. Mamak Kültür Merkezi’nde belirli zamanlarda açılan stantlarda kadınlar el emeği göz nuru eserlerini satma imkanı buluyor. 12 ayrı kurs bulunan MKM’ye bölgeye bakılmaksızın herkes üye olabiliyor. Kursları Mamakımız’ın her tarafında yaygınlaştırıyoruz” diye konuştu.

Merkezde kadınların, sosyal, kültürel ve eğitim alanlarında kendilerini geliştirme imkanı bulduklarını kaydeden Başkan Şahin, kursların kadınların düşüncelerini paylaşabilme, kendilerini ifade edebilme, sosyal hayatla kaynaşma gibi çok önemli bir görevi üstlendiğini söyledi.

Abdullah Ortaç Mamak KENTHABER
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 10:18:12
Güncelleme :17 Kasım 2008 Pazartesi 10:31:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?