18
Ekim
2024
Cuma
MAMAK - ANKARA

Satranç Şampiyonası sona erdi

Mamak Belediyesi ile İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen 2. Geleneksel Mamak Satranç Turnuvası final karşılaşmalarıyla sona erdi. Turnuvada dereceye giren sporculara ödülleri, Mamak Belediye Başkanlığı’nda düzenlenen törenle verildi.

140 Sporcu Katıldı

Mamak Belediyesi ve İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen 2. Geleneksel Satranç Turnuvası’nda heyecan sona erdi. Sporu etkin, verimli, dinamik bir yapıya kavuşturmak, çocukları ve gençleri zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırmak amacıyla gerçekleştirilen turnuva 3 gün sürdü. İlköğretim, ortaöğretim ve liseler arasında üç kategoride yapılan turnuvaya 140 sporcu katıldı.

Şampiyonlar Belli Oldu

Turnuva sonunda küçük erkeklerde birinciliği Açıkalın İlköğretim Okulu’ndan Tolga Hakverdi, küçük kızlarda Kutludüğün İlköğretim Okulu’ndan Aybike Altay, yıldız erkeklerde Gazeteci Hasan Tahsin İlköğretim Okulu’ndan Erdil Ekinci, yıldız kızlarda Özkent Akbilek İlköğretim Okulu’ndan Betül Sena Dolu, genç erkeklerde Battalgazi Endüstri Meslek Lisesi’nden Battal Lafçı, genç kızlarda Ortaköy 80.Yıl Anadolu Teknik Lise’den Dilruba Yaşar, en küçük erkeklerde Yahya Kemal İlköğretim Okulu’ndan Hakan Yaman, en küçük kızlarda 30 Ağustos İlköğretim Okulu’ndan Fatma Sena Genç kazandı.

Şampiyonlar için Mamak Belediye Başkanlığı’nda ödül töreni düzenlendi. Dereceye giren sporculara madalya ve satranç eğitim kitabı armağan edildi. Turnuvaya katılan tüm sporculara da Türk bayrağı baskılı t-shirt, kitap ve katılım belgesi verildi.

“Gençlerimizi Spora Yönlendiriyoruz”

İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile güzel bir organizasyona imza attıklarını belirten Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, “Spor yapma bilinci ve alışkanlığı kazandırmak, elit sporcuları keşfetmek amacıyla gerçekleştirdiğimiz turnuvaya katılımın yoğun olması bizi çok mutlu etti. Yerel yönetimler olarak spora özendirici faaliyetleri desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Abdullah Ortaç Mamak KENTHABER
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 10:17:28
Güncelleme :18 Kasım 2008 Salı 10:36:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?