18
Ekim
2024
Cuma
MAMAK - ANKARA

Sorularıyla Akgül'ü terlettiler!

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, 29 İlköğretim Okulu’nda sosyal bilgiler dersine katıldı. Başkan Akgül, öğrencilerin yerel yönetimler hakkındaki sorularını yanıtladı.

Sosyal Bilgiler

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’ün eğitim kurumlarına ziyaretleri sürüyor. Başkan Akgül, 29 İlköğretim Okulu’nda 4. sınıf öğrencilerinin sosyal bilgiler dersine katıldı. Başkan Akgül, öğrencilerin yerel yönetimler nedir? Belediye başkanı nasıl olunur? gibi sorularına yanıt verdi.

Yerel Yönetimler

Öğrencilere özgeçmişi hakkında kısa bir bilgi veren Başkan Akgül, Mamak’ın 533 bin nüfusuyla Türkiye’nin birçok ilinden daha büyük olduğunu kaydetti. Belediyenin gelirlerini devletten aldığı ödenek, emlak geliri, çevre ve temizlik vergilerinin oluşturduğunu bildiren  Akgül, belediyelerin doğumdan ölüme kadar hizmet veren bir kurum olduğunu ifade etti.

Çarpık Yapılaşma

Çarpık yapılaşmanın nasıl önüne geçileceği sorusu üzerine Akgül, Mamak’ın gecekondunun yoğun olduğu bir bölge olduğunu belirterek, bunu önlemek için kentsel gelişim ve dönüşüm projeleri yürüttüklerini söyledi. Mamak’ta yaklaşık 10 tane kentsel dönüşüm projesinin hayata geçirildiğini belirten Akgül, “İmar planları yaparak, bir taraftan gecekonduları yıkarken, diğer taraftan modern konutlardan oluşan yeni yerleşim birimleri oluşturuyoruz” dedi.

Derslerinize Çalışın

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Başkan Akgül, “Öğrenci olarak sizlerin görevi; çalışmak ve başarılı olmak. Bizler de sizlerin oturduğu sıralardan geldik. Biz çocuklarımızın eğitimine ne kadar çok önem verirse, ülkemizin geleceğine o denli büyük yatırım yapmış oluruz. Sizlerin donanımlı bir şekilde yetişmesi, ülkemizin gelişmesi demek. Bunun için belediye olarak biz de elimizden geldiği eğitime kadar destek veriyoruz. Bilgi Evlerimiz’de yaklaşık 10 bin öğrencimiz eğitim görüyor” diye konuştu.

Kermes Açılışı

Başkan Akgül daha sonra Demokrasi İlköğretim Okulu’nda kermes açılışına katıldı. Akgül, okul aile birliği yararına açılan kermese alışveriş yaparak katkıda bulundu.

Abdullah Ortaç/Mamak/Kenthaber
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2010 Cuma 15:13:03
Güncelleme :14 Mayıs 2010 Cuma 15:16:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?