18
Ekim
2024
Cuma
MAMAK - ANKARA

Tiyatro festivali perdelerini kapattı

Mamak Belediyesi 2. Geleneksel Tiyatro Festivali, Don Kişot Tiyatrosu tarafından sahnelenen "Karmakarışık" adlı oyunla perdelerini kapattı.

Festivalin son gününde Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde 2 perde olarak sahnelenen oyuna Mamaklılar yine yoğun ilgi gösterdi. İngiliz yazar Ray Cooney tarafından yazılan, bir otel odasında geçen komik ve sıra dışı olayların anlatıldığı oyun izleyicilere keyifli dakikalar yaşattı. Ali Sunal, Emre Törün, Levent Ünsal, Zeynep Gülmez, Yasemin Öztürk, Deniz Oral gibi isimler gösterdiği performansla izleyicilerden tam not aldı. Oyunun bitiminde oyuncular ayakta alkışlandı.

Oyuncu Levent Ünsal, "Tiyatro bütün sanatların anasıdır, en eskisidir. Tiyatro sevgi, emek ve yürek ister. Mamak'ta sanatı severek sizlere ulaştıran Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin'e teşekkür ediyorum" dedi. Mamak halkı adına günün anısına Ali Sunal'a plaket veren Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin de tiyatro festivalinin temmuz ayında, üzeri kapatılan Amfi Tiyatro'da tekrar düzenleneceğini söyledi.

Başkan Şahin, "Tiyatro öyle bir lisandır ki 1000 yıl önce veya 1000 yıl sonra tercümana ihtiyaç duymadan yaşar. Tiyatro, kültür, sanat, ustalık lisanıdır. Biz de bu lisanın susmaması için önünü açıyoruz ve destek veriyoruz. En güzelini de siz yapıyorsunuz. Burada bizi yalnız bırakmıyorsunuz. Herkesin Dünya
Tiyatrolar Günü'nü kutluyor ve sanatı, kültür alkışlıyorum" dedi.

Oyuncular ile el ele tutuşan Başkan Şahin, daha sonra halkı selamladı.

 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2008 Cumartesi 13:15:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?